Michael Jackson vydáva album päť rokov po smrti

Správa, ktorá obletela svet, na prvý pohľad pripomína aprílový žartík, ale o jej dôveryhodnosti sa už nedá pochybovať. Michael Jackson vydáva nový album. Necelých päť rokov po smrti kráľa popu vyjde 13. mája nahrávka Xscape a obsahovať bude osem nových Jacksonových skladieb z dielne renomovaných producentov.

03.04.2014 07:00
Michael Jackson Foto: ,
Michael Jackson na archívnej fotografii.
debata

Za nápadom stojí generálny riaditeľ vydavateľstva Epic Records L. A. Reid, ktorý mal po spevákovom zlyhaní srdca neobmedzený prístup k jeho archívom. Tie zahŕňajú rozličné materiály zhromaždené za štyri desaťročia kariéry jedného z najznámejších umelcov modernej hudby. Po dohode s uznávanými producentmi, ako je Timbaland, Rodney Jerkins, Stargate a John McClain, vzniklo osem pesničiek, ktoré dosiaľ verejnosť nikdy nemala šancu počuť.

„Michael po sebe zanechal materiál, ktorý sme s hrdosťou dokončili s producentmi, s ktorými aj on sám buď priamo spolupracoval, alebo ešte počas svojho života s nimi spolupracovať chcel,“ vyjadril svoje presvedčenie Reid na stránke michaeljackson.com. „Sme veľmi poctení, že môžeme nové skladby predstaviť svetu.“

Svoje nadšenie vyjadrili aj vedúci projektu John Branca a John McClain. „Michael pravidelne zháňal nových producentov a vyhľadával nový zvuk. Vždy bol súčasný. Tieto pesničky vo veľa smeroch zachytávajú jeho ducha,“ myslia si.

Pre fanúšikov Michaela Jacksona pripravilo vydavateľstvo aj špeciálnu de luxe edíciu, ktorá zahŕňa vybrané nahrávky v ich pôvodnej podobe. Album Xscape vyjde v oboch dostupných verziách už 13. mája, objednať sa však dá už v týchto dňoch, a to cez portál iTunes. Viac informácií sľubuje oficiálna stránka Michaela Jacskona zverejniť v najbližších týždňoch.

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias Michael Jackson začínal v súrodeneckej skupine The Jackson¤5, neskôr sa vydal na sólovú dráhu. Počas života vydal desať sólových štúdiových albumov a predal viac ako 400 miliónov kópií svojich nahrávok. Zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Michael Jackson #kráľ popu