Jarná dávka elektroniky prichádza už v piatok

Varšava, Praha, Kolín nad Rýnom a Bratislava. Tieto štyri európske mestá zažijú jarnú várku medzinárodného podujatia Electronic Beats. Slovenské publikum sa dočká zvučných mien elektronickej scény, akými sú Four Tet, Daphni, Jungle či I Break Horses už v piatok. Bratislavská Refinery Gallery v areáli Slovnaftu sa svojim návštevníkom otvorí o 20. h.

11.04.2014 09:00
web ELECTRO Foto:
Hlavnou hviezdou večera bude Londýnčan Four Tet.
debata

Headlinerom večera bude Four Tet z Londýna, známy svojím experimentovaním s rôznymi žánrami a úspešnými remixami. Jeho ostatnými spoluprácami sú kolaborácie s Jamiem XX alebo Thomom Yorkom zo skupiny Radiohead. Ďalším interpretom z Británie, aj keď s kanadským občianstvom, bude projekt Daphni. Pod pseudonymom sa totiž skrýva Dan Snaith, známejší ako Caribou, v minulosti Manitoba. V Refinery Gallery zahrá v dídžejskom „sete“ svoje klubovo orientované tracky so zvukom súčasnej house music.

Indie-pop zastúpi švédske duo I Break Horses, ktorému mnohí predpovedajú sľubnú budúcnosť. Za svoju krátku kariéru stihli vydať dva albumy a okrem iných úspechov sa môžu pochváliť aj pozíciou predskokanov na turné Sigur Rós či M83. Lokálnym zástupcom na Electronic Beats bude slovenský producent a dídžej Jimmy Pé, ktorý sám seba označuje za kreatívneho prieskumníka zlomených beatov.

Organizátori Electronic Beats sľubovali aj špeciálnu hviezdu. Už v týchto dňoch je známe, že ňou bude londýnske duo Jungle. Zoskupenie tvoria kamaráti z detstva, dvojica bývalých štúdiových hudobníkov a producentov označujúcich sa ako "J” a ôT”. Ich prvé živé vystúpenie sa uskutočnilo len v decembri 2013 v Londýne a vypredalo sa za menej ako 24 hodín. Vďaka Electronic Beats bude bratislavské publikum jedným z prvých, ktoré ich zažije na vlastné uši.

Lístky na podujatie budú dostupné aj na mieste, zakúpiť ich môžete v sieti Predpredaj.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Electronic Beats #Refinery Gallery