V sieni slávy sú Nirvana aj Peter Gabriel

Rokenrolová sieň slávy má nových "obyvateľov". Uviedli do nej skupiny Nirvana a Kiss, hudobníka Petra Gabriela, pesničkára Cata Stevensa, speváčku Lindu Ronstadtovú a duo Hall & Oates. Po prvý raz v histórii sa na ceremoniáli mohla zúčastniť aj verejnosť.

13.04.2014 10:00
peter gabriel Foto:
Do siene slávy vstúpil aj Peter Gabriel
debata

Nirvanu uviedol do Rokenrolovej siene slávy spevák už nefungujúcej formácie R.E.M. Michael Stipe. „Nirvana išla proti prúdu. Hovorili pravdu a mnohí im načúvali,“ uviedol Stipe. Na ceremoniáli, ktorý sa konal v newyorskom Barclays Centre, sa zúčastnila aj speváčka Courtney Love, vdova po lídrovi Nirvany Kurtovi Cobainovi.

Nirvanu uviedli do siene slávy hneď, ako splnila podmienku 25 rokov od vydania prvej nahrávky. V rámci pocty kapele vystúpili na pódiu s najväčšími hitmi skupiny viacerí interpreti. Americká speváčka a gitaristka Joan Jett zaspievala Smells Like Teen Spirit, Kim Gordon zo Sonic Youth sa predstavila s piesňou Aneurysm, hudobníčka St. Vincent vystúpila so skladbou Lithium a Lorde zaspievala All Apologies.

„Snívajte vo veľkom a nechajte predstavivosť, aby vás viedla, aj keď skončíte oblečení ako kvetina alebo s chorobou, ktorá sa prenáša pohlavným stykom,“ povedal Peter Gabriel, ktorého do siene slávy uvádzal Chris Martin z kapely Coldplay. Gabriel sa už 5. mája predstaví aj na koncerte v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba