Coldplay skryli v knihách texty piesní aj lístky na koncert

Britská kapela Coldplay ukryla v knihách o duchoch texty piesní z očakávaného albumu Ghost Stories. Formácia zverejňuje prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter inštrukcie, v ktorej z deviatich knižníc sveta majú fanúšikovia a fanúšičky hľadať.

29.04.2014 16:30
Coldplay Foto:
Britská skupina Coldplay
debata

Skupina k jednému z textov, ktoré ručne napísal spevák Chris Martin, pripojila aj takzvaný Golden Ticket obsahujúci cestovné lístky a vstupenky na koncert kvarteta v londýnskej Royal Albert Hall. Vystúpenie sa bude konať 1. júla. Obdivovateľom sa už podarilo nájsť dva texty – singla Magic a skladby Another's Arms.

Album Ghost Stories by mal vyjsť 16. mája. Nahrávka bude obsahovať deväť skladieb, medzi ktorými je okrem spomínaného singla Magic aj skladba Midnight. K obom kúskom už skupina ponúkla videoklipy.

Formácia Coldplay vznikla v roku 1996 v Londýne. Prvý štúdiový album Parachutes vydala v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostala do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazala o dva roky neskôr druhá štúdiovka A Rush Of Blood To The Head, z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy. V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovala úspešná nahrávka Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008). V októbri 2011 vyšiel ich zatiaľ posledný album s názvom Mylo Xyloto. Kapela celosvetovo predala viac ako 70 miliónov kópií nahrávok a získala sedem cien Grammy, na ktoré ich nominovali celkovo 27-krát. Na konte majú tiež osem Brit Awards, šesť Q Awards, päť NME Awards či štyri Billboard Music Awards.

debata chyba
Viac na túto tému: #vstupenky #Coldplay #knihy #duchovia #Ghost Stories