Britskí rockeri The Stone Roses končia?

Hovorca britskej rockovej kapely The Stone Roses odmietol komentovať správy o rozpade formácie. "Nebudem sa k tomu vyjadrovať," uviedol zástupca kvarteta pre britský týždenník New Musical Express (NME).

24.05.2014 09:00
The Stone Roses Foto:
The Stone Roses
debata

Správy o ukončení činnosti kapely sa objavili 19. mája na internetovom fóre I Am Without Shoes Too, kde ich zverejnil pisateľ pod menom HerringBone. „Môj priateľ, ktorý pracuje v Universal Records, mi povedal, že o týždeň zverejnia správu týkajúcu sa budúcnosti kapely. Zástupcovia skupiny a Universalu plánujú ukončiť zmluvu a chalani sa vydajú každý svojou cestou. Podľa zdrojov z okolia kapely sa im nepodarilo ani po všetkých koncertoch obnoviť čaro štyroch veľmi rozdielnych entít. V tomto povinnom vyhlásení tiež uvedú, že i naďalej ostávajú kamarátmi, a že ukončenie činnosti The Stone Roses je správnym rozhodnutím,“ napísal HerringBone na fanúšikovskej webstránke www.network54.com.

The Stone Roses vznikli v roku 1983. Formáciu v súčasnosti tvoria spevák Ian Brown, gitarista John Squire, basgitarista Mani a bubeník Reni. Kapela zaujala hneď debutovým eponymným počinom z roku 1989, ktorý sa umiestnil na piatej priečke britského albumového rebríčka. Z nahrávky pochádzajú single ako She Bangs the Drums, Made of Stone, I Wanna Be Adored alebo Waterfall. Druhú a zatiaľ poslednú radovú štúdiovku uviedli na trh v decembri 1994. Nahrávka obsahujúca single Love Spreads alebo Ten Storey Love Song, sa v UK Charte dostala na štvrté miesto. Kapela, ktorá mala v rokoch 1996 až 2011 pauzu, má na konte tiež šesť kompilácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozpad #klebeta #The Stone Roses #britskí rockeri