Deväťdesiatročný Aznavour je stále vo forme

Francúzsky šansoniér Charles Aznavour, ktorý nedávno oslávil 90. narodeniny, v nedeľu svojím vystúpením v prestížnej londýnskej koncertnej sále Royal Albert Hall očaril asi 5¤500 poslucháčov.

03.06.2014 07:00
Charles Aznavour Foto:
Herec a šansoniér Charles Aznavour.
debata (1)

Svetovo preslávený skladateľ a interpret spieval hodinu a 40 minút a za svoj hlas sa podľa prítomných rozhodne nemusel hanbiť.

„Budem spievať spolovice v angličtine a spolovice vo francúzštine. Tento večer je srdečným súzvukom,“ povedal v Shakespearovom jazyku Francúz arménskeho pôvodu, keď ho na scéne privítalo publikum potleskom v stoji a rovnako ho poslucháči odmenili aj na záver vystúpenia, na ktorom zazneli La Mama, Les Comédiens, La Boheme a ďalšie jeho hity.

Spevák už síce používa špeciálne čítacie zariadenie, ktoré mu umožňuje riešiť výpadky pamäti, a pravidelne si na scéne sadá na stoličku, ale je stále skutočným energickým šoumenom, ktorý svoje piesne na scéne naplno prežíva.

Aznavour oslávil svoje okrúhle narodeniny 22.¤mája koncertom v Berlíne. Koncom júna vystúpi v Barcelone, 1.júla v Ríme, 13.¤septembra v Los Angeles, 10.¤októbra v Ženeve a 22. novembra v Antverpách.

Aznavour spieva v šiestich jazykoch a za svoju osemdesiatročnú kariéru zložil údajne vyše 1¤000 piesní a predal vyše 100 miliónov platní. Nedávno povedal, že každý deň stále skladá, najprv napíše text, potom nasleduje hudba.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Charles Aznavour #šansón