Konferencia o sile umenia aj zvuky trhoviska

Aká je sila umenia a kreativity? Tvoria umelci len sami pre seba alebo má ich činnosť aj širší spoločenský dosah? Odpovede na tieto otázky ponúka konferencia o práci s publikom. Začína sa v piatok v bratislavskom Múzeu dopravy na Šancovej ulici, pokračovať bude aj v exteriéroch a v priestoroch A4.

12.06.2014 16:00
web KONFERENCIA Foto:
Pre Bratislavu si Lunchmeat pripravili špeciálny audiovizuálny súbor.
debata

Panelové diskusie s odborníkmi zo strany umelcov, aktivistov, marketérov či teoretikov, ale aj netradičné sprievodné aktivity. Podujatie s názvom Od inšpirácie k manipulácii sa snaží osloviť niekoľkými spôsobmi. Diskusie sa začínajú v Múzeu dopravy od 9.30 h pod taktovkou Creative Europe Desk Slovensko, Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a Českého centra.

Vo večerných hodinách záujemcov sprievodcovia prevedú „participatívno-umelecko-zážitkovou a nielen turistickou“ prechádzkou od Hlavnej stanice až do neďalekého priestoru A4. Na stanici sa bude program odohrávať od 19.h. Sprievod pokračuje smerom na Trhovisko na Žilinskej ulici, ktoré hostí ďalšiu aktivitu. Jürgen Rendl, urbanista a zahraničný redaktor RTVS, dlhodobo zaznamenáva sonosféru, teda zvuky trhoviska na Žilinskej, a o svoje poznatky sa podelí práve počas podujatia.

Posledným bodom originálneho programu je párty, ktorá sa uskutoční v A4 o 21.h. Postará sa o ňu pražská tvorivá jednotka Lunchmeat, ktorá stojí aj za rovnomenným audiovizuálnym festivalom. Formácia sa podľa organizátorov zaoberá predovšetkým inovatívnym využitím projekcií, ale jej záber siaha od grafického dizajnu a fotografie cez videotvorbu a animáciu až k scénografii či interiérovému dizajnu. Pre Bratislavu si pripravila špeciálny audiovizuálny sú­bor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #A4 #konferencia #Múzeum dopravy #Od inšpirácie k manipulácii