Sobota na Nova rocku: Suverénna Iron Maiden a blikajúci Hasselhoff

Druhý deň na desiatom ročníku Nova Rocku sa niesol v duchu recesie, od skorého poobedia.

15.06.2014 15:39
Atmosféra na hudobnom festivale Nova rock - deň... Foto:
Spevák David Hasselhoff uzatváral program na hlavnom pódiu.
debata

Na festivale ste mohli v areáli zazrieť mužov v červených „baywatch“ tričkách a trenírkach, ako sa uprene pozerajú proti slnku a v ruke si pohadzujú oranžové záchranárske plaváky. Nova Rock čakal na Davida Hasselhoffa, ktorý včera uzatváral program na hlavnom pódiu.

Ešte pred ním sa však na obe festivalové stejdže postavili seriózni rockeri. Americká thrashová legenda Anthrax hrala prekvapivo skoro, už o šiestej, ale publiku ani kapele to neprekážalo, hrala fanúšikom svoje najväčšie hity aj novši­e skladby, ale pridala aj prerábku hitu T.N.T. od AC/DC.

Atmosféra na hudobnom festivale Nova rock - deň...
Atmosféra na hudobnom festivale Nova rock - deň...
+9Atmosféra na hudobnom festivale Nova rock - deň...

Švédska banda Amon Amarth chodí na Nova Rock často (za ostatných päť rokov tam hrali trikrát), ale niet sa čo čudovať, v nemecky hovoriacich krajinách, teda aj v Rakúsku, si získala svojím melodickým death metalom veľkú popularitu. Aj včera vystúpením potvrdila, že špička extrémnych metalových žánrov je teraz na severe Európy, vo Švédsku, ale napríklad aj v Nórsku.

Top koncertom však bol podľa očakávania ten, čo zahrala najväčšia hudobná hviezda večera, jedna z najvplyvnejších metalových kapiel histórie Iron Maiden. Spočiatku mali trochu skreslený zvuk, ale po desiatich minútach urobili technici malé korekcie a všetko bolo v najlepšom poriadku. Spevák Bruce Dickinson zvládal svoje party štandardne dobre, stihol aj štyri-päťkrát zmeniť kostým a nabehať na pódiu pekných pár kilometrov. Úžasný výkon predviedol bubeník Nicko McBrain, ktorý je oporou zadných radov Železnej panny vyše tridsať rokov. Hral presne a s úžasnou silou, niekedy sa zdalo, že už-už musí potrhať blany na bubnoch.

Po návrate Adriana Smitha hrá Iron Maiden s tromi gitaristami, okrem neho je to ešte Janick Gers a Dave Murray a strunovú sekciu dopĺňa basák Steve Harris – všetci štyria sa pridali k skvelému výkonu Dickinsona a McBraina. Po poctivom heavy metale si publikum zaslúžilo aj poriadnu dávku recesie. Tento hlad zasýtil naondulovaný David Hasselhoff v koženej bunde s blikajúcimi LED diódami a jeho odrhovačkami typu Looking for Freedom. Ale ako sa hovorí, proti gustu…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nova Rock #Iron Maiden #David Hasselhoff