Legenda Herbie Hancock vystúpi v Brne

Americký klavirista Herbie Hancock vystúpi 29. novembra v Brne. Známy džezmen, ktorý pôsobil aj v kvintete legendárneho Milesa Davisa, sa predstaví v hale Vodova.

16.06.2014 14:00
Herbie Hancock Foto:
Herbie Hancock
debata

„Herbieho Hancocka uvádza ako svoj vzor nielen drvivá väčšina džezových hudobníkov, ale aj všetci zásadní tvorcovia z oblasti funku, r'n'b , elektronickej hudby či hip-hopu. Hancock predstavuje ideálne spojenie umeleckej hodnoty a poslucháčskej atraktivity. Vo svojej tvorbe dokázal vždy vyjsť v ústrety publiku, ale nikdy neprekročil hranice vkusu,“ povedal za organizátorov Vilém Spilka.

Herbert Jeffrey „Herbie“ Hancock sa narodil 12. apríla 1940 v Chicagu v Illinois. Na konte má množstvo nahrávok, pričom medzi jeho najúspešnejšie skladby patria kúsky ako Cantaloupe Island, Watermelon Man, Maiden Voyage, Chameleon či Rockit. V roku 2007 vydal album River: The Joni Letters, ktorým vzdal česť speváčke Joni Mitchell. Nahrávka, na ktorej hosťovali okrem samotnej Mitchell aj Leonard Cohen, Tina Turner alebo Norah Jones, získala aj prestížnu cenu Grammy, pričom Hancock už vlastní dovedna 14 týchto cien. Za soundtrack filmu Okolo polnoci (1986) muzikantovi udelili Oscara. Hancock je tiež vyslancom dobrej vôle Organizácie OSN pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) a spolu s Irinou Bokovou aj patrónom Medzinárodného dňa džezu.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #džez #Brno #klavirista #Herbie Hancock