Katka Koščová nahrala nový album

Slovenská speváčka Katka Koščová pripravuje po piatich rokoch vydanie nového autorského albumu s názvom Oknom, ktorý by mal vyjsť v septembri. Novinka bude obsahovať trinásť skladieb, ktoré speváčka nahrala za päť dní v štúdiu Klakson v Košiciach.

18.06.2014 16:00
Katka Koščová Foto:
Katka Koščová
debata

„Po piatich rokoch ma prestalo baviť spievať stále tie isté pesničky, potrebovala som zmenu, aj keď to trochu trvalo. Som nadšená zo spolupráce so skvelými muzikantmi, ktorí z tých mojich nápadov dokázali vytvoriť piesne, ktoré ma tešia a ktoré ma nesmierne baví interpretovať,“ uviedla Koščová, ktorá je autorkou väčšiny textov na albume. Dva texty napísal Michal Horáček a zvyšok Silvia Kaščáková. Hudbu k jedenástim skladbám zložili Koščová s klaviristom Danielom Špinerom, po jednej skladbe prispeli Martin Husovský z kapely Komajota a Ján Knapík. Na nahrávaní sa podieľali Daniel Šoltis (bicie), Rasťo Uhrík (kontrabas), spomínaný Daniel Špiner (klavír), Peter Tomko (gitara) a Michal Červienka (akordeón).

Žánrovo pôjde prevažne o zmes šansónu, džezu a folku. „Sú to v prvom rade pesničky, nechcem ich nijako škatuľkovať. Album sme nahrávali len pár dní, chceli sme docieliť živý, možno až koncertný zvuk, preto celá kapela nahrávala spolu naraz. Túžili sme zachovať takú tú lajfkovú špinu a život, preto je na albume minimum strihov a ladenia,“ dodala speváčka.

Tridsaťdvaročná Katka Koščová v roku 2005 zvíťazila v súťaži Slovensko hľadá SuperStar. Na konte má zatiaľ štyri sólové albumy: Ešte sa nepoznáme (2005), Naboso (2006), Nebotrasenie (2009) a Štedrý večer (2012). Tretí menovaný bol pre ňu prelomový – prvýkrát sa totiž prejavila nielen ako autorka hudby i textov, ale zároveň ako spoluproducentka. Spolupracovala tiež na nahrávke Uspávanky (2009).

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Katka Koščová #Oknom