Filharmónia uzavrie sezónu Poslednými kvartetami

Sláčikovým kvartetám v podaní Moyzesovho kvarteta bude patriť záverečný koncert 65. sezóny Slovenskej filharmónie. Moyzesovci naň pozývajú v utorok 24. júna o 19:00 do Malej sály Slovenskej filharmónie v bratislavskej Redute.

23.06.2014 16:00
Reduta, Slovenská filharmónia, Bratislava Foto:
Sídlom Slovenskej filharmónie je bratislavská Reduta.
debata

Na koncerte nazvanom Posledné kvartetá uvedú s hosťom, prvým flautistom orchestra Slovenská filharmónia Cyrilom Šikulom, dvojicu diel od Wolfganga Amadea Mozarta – Kvarteto pre flautu, husle, violu a violončelo D dur KV 285 a Sláčikové kvarteto F dur KV 590. Publikum si tiež vypočuje Sláčikové kvarteto g mol op. 27 od Edvarda Hagerupa Griega, informovala o tom tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie Martina Tolstova.

Z koncertných sál Reduty sa počas leta koncerty presunú na nádvorie. Novinkou končiacej sa 65. koncertnej sezóny filharmónie sú letné hudobné podvečery na nádvorí B. Björnsona. Pripravených je spolu päť letných stretnutí s hudbou. Koncerty sa budú konať vo vybrané soboty vždy o 19:00. Nová letná scéna vznikla po rekonštrukcii Reduty zastrešením nádvoria a prístupná je z Námestia Eugena Suchoňa. Päticu koncertov otvorí v sobotu 28. júna vystúpenie členov Quasars Ensemble, víťaza Krištáľového krídla 2013 v kategó­rii hudba.

Na 26. júl je naplánované vystúpenie á cappella skupiny Close Harmony Friends, ktorá má v repertoári skladby rôznych hudobných žánrov, od rocku, popu, cez jazz, až po gospel. Na treťom koncerte sa 2. augusta predstaví Slovenský komorný orchester so spevákmi Dodom Kuriľákom a Serenaders sisters. Nasledovať bude 16. augusta koncert komorného zoskupenia Pacora Trio, ktorého hudba je postavená na prelínaní jazzu a folklóru, podfarbená prvkami vážnej hudby.

Na záver letného programu filharmónie, 23. augusta vystúpi mladá speváčka a klaviristka Andrea Bučko s ensemblom a harfistkou Máriou Kmeťovou. Koncerty na nádvorí Reduty sa uskutočnia v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom – Kultúrnym letom a hradnými slávnosťami Bratislava 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Slovenská filharmónia #Reduta #záver sezóny