Topfest sa už zahrieva na Thirty Seconds to Mars

Piešťanské letisko sa v týchto dňoch premenilo na zraz milovníkov tvrdej muziky. Topfest im opäť okrem slovenských a českých stálic dokázal ponúknuť aj atraktívnu zostavu zahraničných hviezd. Napríklad aj kapelu Marky Ramone's Blitzkrieg sústredenú okolo niekdajšieho člena kultových Ramones, ktorá bola headlinerom štvrtkového (26.6.) večera. Alebo formácie Toy Dolls, Halloween a Thirty Seconds to Mars, na ktoré sa návštevníci festivalu ešte stále môžu tešiť.

27.06.2014 05:00
Jared Leto Foto: ,
Americký herec Jared Leto je zároveň frontmanom kapely Thirty Seconds to Mars.
debata

Thirty Seconds to Mars vyrazili na svoje aktuálne celosvetové turné ešte vlani, odštartovali ho, pre americkú kapelu netradične, vo Varšave. Trvalo im presne dvanásť mesiacov, kým sa do stredoeurópskych končín opäť vrátili a neobídu tentoraz ani Slovensko. Na Topfeste vystúpia v sobotu 28.6. ako headlineri posledného festivalového dňa. Ich šnúra dostala meno po zatiaľ poslednom štúdiovom albume zostavy Love, Lust, Faith and Dreams, a tak sa fanúšikovia partie okolo frontmana a zároveň oscarového herca Jareda Leta môžu pravdepodobne tešiť najmä na novšie skladby. Iste však nevynechajú ani hity z troch starších albumov This Is War (2009), A Beautiful Lie (2005) a eponymného debutu z roku 2002.

V piatok však ešte stage bude patriť iným. Napríklad aj britským punkrockerom Toy Dolls. Topfest je ich vôbec jediným júnovým koncertom, a tak sa ich obdivovatelia nemusia báť, že by azda členovia kapely šetrili svojou povestnou energiou. Fanúšikov metalu iste poteší aj neskoršie vystúpenie nemeckej skupiny Halloween, ktorá sa tešila popularite najmä v 80. a 90. rokoch. Z domácich účinkujúcich na Topfeste ešte vystúpia Billy Barman, Konflikt, Gladiator, Horkýže Slíže, Zóna A, Team a Pavol Habera, IMT Smile a ďalší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Topfest #Toy Dolls #Marky Ramone´s Blitzkrieg #Thirty Seconds to Mars