Karen O z kapely Yeah Yeah Yeahs vydá sólový album

Líderka americkej kapely Yeah Yeah Yeahs Karen O plánuje 9. septembra vydať debutový sólový album Crush Songs. Speváčka novinku nahrávala v rokoch 2006 až 2007. "Keď som mala 27 rokov, nebola som si istá, či sa dokážem ešte zamilovať. Tieto piesne pochádzajú z tohto obdobia, napísala a nahrala som ich v súkromí. Ide o soundtrack k akejsi nikdy nekončiacej križiackej výprave za láskou," uviedla Karen O.

30.06.2014 08:00
Yeah Yeah Yeahs Foto:
Karen O (uprostred) vydá sólový debut v septembri.
debata

Album Crush Songs vyjde pod značkou Cult Records, ktorú založil Julian Casablancas z formácie The Strokes. „Som nadšený, šťastný a hrdý, že môžem spolupracovať na tomto klasickom albume. Chcem ho počúvať celý deň. Karen je vždy výborná,“ prezradil 35-ročný spevák.

Karen O, vlastným menom Karen Lee Orzolek, sa narodila 22. novembra 1978 v Južnej Kórei. Vyrastala však v New Jersey. Preslávila sa v spomínanej kapele Yeah Yeah Yeahs, ktorá sa na scéne pohybuje od roku 2000. Spolu s Brianom Chaseom (bicie) a Nickom Zinnerom (gitara) vydala albumy Fever to Tell (2003), Show Your Bones (2006), It's Blitz! (2009) a zatiaľ posledný Mosquito (2013), ktorý sa dostal na piatu priečku amerického rebríčka Billboard 200. Prvé tri albumy pritom nominovali na Grammy. Okrem toho vydali aj tri EP nahrávky. Karen O sa venuje aj tvorbe hudby pre filmy. Na konte má nomináciu na Oscara ako spoluautorka piesne The Moon Song z filmu Ona (2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #sólový debut #Karen O #Yeah Yeah Yeahs