Foo Fighters sa zapáčili koncerty zorganizované fanúšikmi

Americká kapela Foo Fighters možno v budúcnosti odohrá ďalšie koncerty zorganizované fanúšikmi. V rozhovore pre juhoafrické rádio 5FM to naznačil frontman skupiny Dave Grohl s tým, že práve tento formát môže predstavovať budúcnosť živých vystúpení.

07.07.2014 07:00
Dave Grohl Foto: ,
Líder Foo Fighters - Dave Grohl
debata

Foo Fighters minulý mesiac oznámili, že tento rok odohrajú koncert v Richmonde vo Virgínii, ktorý organizujú ich priaznivci.

„Toto môže byť spôsob, akým sa budú kapely rozhodovať, kde chcú hrať. V podstate ide o zmenu pravidiel hry. Uplynulých dvadsať rokov sme sa vždy my rozhodovali, s kým budeme hrať a kde budeme hrať. Ale teraz, keď sa dozvieme, že ľudia chcú, aby sme niekam prišli, tak tam možno prídeme,“ uviedol Grohl.

Multiinštrumen­talista Dave Grohl založil Foo Fighters v roku 1994 po tom, čo zomrel Kurt Cobain – frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Vo formácii okrem Grohla pôsobia aj Nate Mendel (basgitara), Pat Smear (gitara), Taylor Hawkins (bicie) a Chris Shiflett (gitara). Skupina má zatiaľ na konte sedem štúdiových albumov – Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007) a Wasting Light (2011). V súčasnosti pripravujú nový album, ktorý by mal vyjsť v novembri. Pri príležitosti jeho vydania odvysiela televízia HBO osemdielny dokumentárny seriál Sonic Highways o nahrávaní zatiaľ nepomenovanej štúdiovky. Foo Fighters nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy dovedna 25-krát, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Foo Fighters #Dave Grohl