Metallica hrá vo Viedni na želanie

Americká heavymetalová legenda Metallica patrí k nemnohým kapelám, ktoré vyrážajú na turné takmer každý rok. Napriek tomu sa svojim fanúšikom ani po tridsiatich troch rokoch na scéne nezunovala. Svoj podiel má na tom určite aj skutočnosť, že si na dramaturgii svojich koncertov dáva kapela naozaj záležať. Namiesto obligátneho promovania svojich najnovších albumov organizuje spoločné šou s ďalšími kapelami, prípadne fanúšikom mladších ročníkov dopriava koncerty zostavené z najstarších hitov. Tentoraz Metallica putuje po svetových pódiách so šou By Request, teda Na želanie. Jej setlist zostavili v internetovom hlasovaní samotní fanúšikovia a v stredu ju predvedú aj v neďalekej Viedni. Vstupenky sú stále v predaji.

09.07.2014 05:00
Britain Glastonbury, james Hetfield, Metallica Foto:
James Hetfield počas vystúpenia Metallicy na britskom festivale Glastonbury.
debata

Milovníci raritných nahrávok si tentoraz na svoje neprídu. Skladby, ktoré dnes večer odznejú vo viedenskej Krieau aréne, vyberali masy a tie sa bez váhania prikláňajú k tým najväčším hitom. V prípade Metallicy to našťastie vôbec nie je zlá správa. „Pecky“ ako The Unforgiven, One, Nothing Else Matters, St. Anger či Master of Puppets iste žiadnemu skalnému fanúšikovi v živej verzii prekážať nebudú.

Na návštevníkov koncertu, ktorý oficiálne nesie takmer festivalový názov Krieau Rocks, vo Viedni navyše čakajú aj ďalšie hviezdy – Metallica si prizvala „výpomoc“ v podobe amerických grungerov Alice in Chains, fínskych metalistov Children of Bodom a tiež metal-coreovú partiu Kvelertak z Nórska.

Metallica v ostatnom čase svojich fanúšikov potešila aj novým štúdiovým materiálom. Skladba The Lords of Summer, ktorú po prvý raz James Hetfield a spol. odohrali v marci v Bogote, je podľa všetkého dokonca predzvesťou ich dlhoočakávaného nového albumu (poslednú štúdiovku Death Magnetic vydali ešte v roku 2008). Vydanie novinky však kapela podľa vlastných slov nechce „uponáhľať“ a dá prednosť kvalite pred kvantitou.

I tak sa o skupine, ktorej hudbu používali aj americkí vojaci pri výsluchoch irackých zajatcov, neprestáva hovoriť. Len pred pár dňami jej napríklad urobila promo aj popová diva Lady Gaga. Omylom sa totiž na svojom Instagrame pochválila fotografiami rozvášneného publika, ktoré sa však v skutočnosti zabávalo na dávnejšom kanadskom koncerte Metallicy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viedeň #metal #Metallica #Alice in Chains #Children of Bodom #na želanie