Ivan Hlas vydá po šiestich rokoch nový album

Český hudobník Ivan Hlas vydá 5. septembra nový album Vítr ve vlasech. Nahrávka bude prvou po šesťročnej tvorivej prestávke známeho pesničkára. Ako v tlačovej správe uviedol sám Hlas, k napísaniu nových piesní sa nevedel dlho rozhýbať, no napokon celý nový album zložil počas ostatných Vianoc.

08.08.2014 14:00
Ivan Hlas Foto:
Ivan Hlas vydá nový album už v septembri.
debata

Vítr ve vlasech bude kolekciou 12 poetických piesní. „Stále píšem o tom istom, ale vždy sa snažím zmeniť pohľad. A táto štúdiovka mi pripadá takmer dospelo. Fantázii sa nekladú medze, hudba a texty sú v jasnej rovine a výkony hudobníkov sú excelentné. Existujú momenty, s ktorými by som sa chcel skutočne zveriť ostatným. Mám z toho všetkého veľkú radosť, a tak celý album považujem za šťastie,“ povedal o nahrávke 60-ročný hudobník. Prvým singlom je skladba Pro Elišku. K nej vznikol aj komorný videoklip, v ktorom sa objavia Hlasovi spolupracovníci Norbi Kovács a Olin Nejezchleba a taktiež hosťujúci hudobníci František Rab a Jiří Zelenka.

Ivan Hlas sa preslávil predovšetkým piesňami k filmu Šakalí léta (1993), za ktoré získal Českého leva za najlepšiu hudbu. Je tiež držiteľom dvoch cien Anděl českej Akadémie populárnej hudby. Počas kariéry pôsobil v rôznych kapelách, v súčasnosti vystupuje s Norbim Kovácsom a Olinom Nejezchlebom pod názvom Ivan Hlas Trio.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #comeback #Ivan Hlas #Vítr ve vlasech