Rockeri predávajú gitary aj tričká. Spojila ich charita

Chceli by ste mať doma zosilňovač kapely Black Sabbath, gitaru podpísanú členmi Status Quo či pôvodný setlist z koncertu Aerosmith? Práve v týchto dňoch máte ideálnu príležitosť získať tieto a mnohé ďalšie hudobné memorabílie vďaka najväčšej verejnej internetovej aukcii svojho druhu.

11.08.2014 15:41
Black Sabbath Foto:
V dražbe je aj zosilňovač Black Sabbath.
debata

Rockoví muzikanti z celého sveta do nej prispeli, aby podporili dobrú vec – výťažok z dražby, ktorá prebieha prostredníctvom portálu Ebay do 21. augusta, poputuje na účet charitatívnych organizácií podporujúcich muzikoterapiu či mladých onkologických pacientov.

TeamRock Monster Rock Auction ponúka fanúšikom gitarovej muziky zhruba osemdesiat unikátnych predmetov veľkej aj symbolickej zberateľskej hodnoty. Cena tých najhodnotnejších kúskov, ako je napríklad zosilňovač značky Orange s podpismi členov britskej metalovej legendy Black Sabbath alebo Fender gitara s autogramami od kapely Iron Maiden, sa zatiaľ pohybuje okolo 720 až 1 020 libier (po prepočte približne 903 až 1 280 eur).

Zlatú platňu, ktorú získala kapela Faith No More za album The Real Thing, záujemcovia svojimi bidmi počas prvých dní dvojtýždňovej dražby posunuli na sumu 420 libier (527 eur). Ten, kto sa uspokojí aj s menším úlovkom, môže napríklad už za niekoľko desiatok libier získať podpísané tričká, setlisty či plagáty. A k tomu aj dobrý pocit – peniaze, ktoré sa podarí prostredníctvom predaja rockových artefaktov získať, totiž pôjdu na podporu trojice charitatívnych organizácií zameraných na pomoc deťom a mladým ľuďom.

Do dražby sa okrem už spomínaných zapojili aj Peter Gabriel, Alice in Chains, Slayer, Alice Cooper, Sabaton, Ian Anderson, Him, Nightwish, Dave Grohl, Jethro Tull a ďalší velikáni rockovej scény. Ak si chcete prihodiť alebo len obzrieť dražené predmety, aukciu nájdete na internetovej stránke www.ebay.co.uk/…mrockcharity.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #charita #Black Sabbath #rock