Na albume Duran Duran pracujú aj Nile Rodgers a Mark Ronson

Britská formácia Duran Duran spolupracuje na novom albume s hudobníkmi a producentmi Nileom Rodgersom a Markom Ronsonom. Šesťdesiatjedenročný Rodgers zverejnil prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter spoločnú fotografiu muzikantov v štúdiu. "Bolo úžasné, byť v skutočnom štúdiu so skutočnou kapelou," pripísal k fotke.

12.08.2014 07:00
Mark Ronson Foto:
Dídžej a hudobník Mark Ronson.
debata

Rodgers, známy napríklad z formácie Chic, či ako spoluautor hitu Get Lucky francúzskeho dua Daft Punk, spolupracoval s Duran Duran napríklad na albumoch Notorious (1986) a Astronaut (2004), produkoval aj ich úspešný singel The Wild Boys z roku 1984.

Tridsaťosemročný Ronson pomáhal kapele produkovať zatiaľ poslednú štúdiovku All You Need Is Now (2010). Okrem spomínaných hudobníkov sa na očakávanom 14. albume podieľal aj John Frusciante, ktorý v minulosti pôsobil ako gitarista formácie Red Hot Chili Peppers.

Kapela Duran Duran sa sformovala v Birminghame v roku 1978. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Hungry Like the Wolf, Save a Prayer, Is There Something I Should Know?, Union of the Snake, The Reflex, A View to a Kill, Notorious, Ordinary World, Come Undone, (Reach Up for The) Sunrise či What Happens Tomorrow. Duran Duran zažili najväčšiu slávu v prvej polovici 80. rokov minulého storočia a to zásluhou prvých troch albumov Duran Duran (1981), Rio (1982) a Seven and the Ragged Tiger (1983). V súčasnosti skupinu tvoria Simon Le Bon (spev), Nick Rhodes (klávesy), John Taylor (basgitara) a Roger Taylor (bicie nástroje).

debata chyba
Viac na túto tému: #Nile Rodgers #Mark Ronson #duran duran