Lenka Dusilová dokončuje album V hodine smrti

V hodine smrti. Tak sa bude volať album, ktorý dokončuje speváčka Lenka Dusilová so svojou sprievodnou kapelou Baromantika.

19.08.2014 11:46
42 dusilova 3x Foto:
Lenka Dusilová
debata

S našimi emóciami ideme v ňom až na kosť," spomenula majiteľka štyroch Andělov – cien, ktoré udeľuje česká Akadémia populárnej hudby. Štúdiovú platňu pripravuje spolu s členmi Baromantiky Beatou Hlavenkovou, Patrickom Karpentskim a Viliamom Bérešom.

„Uvedomila som si, že medzi nami funguje aj autorský potenciál. A že by bolo fajn spoluprácu, ktorú sme začali, zavŕšiť albumom, na ktorom nebudem figurovať ako sólová speváčka a autorka, ale ako črepina v mozaike štyroch autorských osobností,“ povedala Dusilová. Na novinke sa objaví aj plejáda hostí, medzi nimi sú aj Justin Lavash, David Koller, Dan Bárta, Oskar Török, Marek Minárik či Miloš Dvořáček. Spievať sa bude nielen v češtine, ale aj slovenčine, angličtine a poľštine. Na dokončenie albumu vyhlásila speváčka verejnú zbierku prostredníctvom crowdfoundingového portálu.

Nový album by sa mal na pultoch objaviť na jeseň a Lenka Dusilová ho spolu s Baromantikou predstaví na jesennou turné, ktoré odštartuje 2. októbra v Ostrave. V jeho rámci sa zastaví aj v Bratislave (9. októbra) a Košiciach (24. októbra). Ďalšie termíny turné bude postupne zverejňované na speváčkinom webe www.lenkad.com.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Lenka Dusilová #Baromantika #V hodine smrti