Kate Bush: Chcem mať kontakt s publikom, nie iPhonmi

Britská speváčka Kate Bush sa po vyše tridsiatich rokoch vráti na budúci týždeň na koncertné pódiá. Od 26. augusta do 1. októbra má síce na pláne 22 koncertov, nepohne sa však z miesta.

21.08.2014 09:00
katebush Foto:
Kate Bush
debata

Všetky budú v londýnskom Hammersmith Apollo. Vstupenky sa okamžite vypredali, hoci ich počet bol limitovaný počtom 4 kusy na záujemcu. Teraz speváčka odkazuje fanúšikom, ktorí na koncerty prídu, aby si ich užili naživo a nie cez displeje svojich telefónov a tabletov.

„Pre vás všetkých, ktorí sa chystáte na moje koncerty, mám prosbu. Zámerne sme vybrali intímne priestory divadla a nie nejakú veľkú halu alebo štadión. Veľmi veľa by pre mňa znamenalo, keby ste sa počas koncertov zdržali fotografovania alebo nakrúcania. Veľmi túžim mať s vami kontakt ako s publikom, nie s vašimi iPhonmi, iPodmi alebo fotoaparátmi. Viem, že je to veľká prosba, ale chcem, aby sme sa o koncertnú skúsenosť delili medzi sebou,“ uviedla na svojej stránke hudobníčka, ktorá koncom 70. rokov patrila k najfotografo­vanejším ženám Veľkej Británie.

Svoje prvé a jediné turné Tour of Life absolvovala speváčka v roku 1979 a predstavila na ňom piesne zo svojich prvých dvoch albumov. Turné malo necelých 30 koncertov a obmedzilo sa iba na Európu. Hoci sa uvažovalo o tom, že by speváčka mohla s týmto programom ísť aj do USA, nakoniec sa tak nestalo.

V rozhovore pre BBC sa v minulosti Kate Bush zdôverila, že koncertovanie a život na turné je pre ňu skôr nočnou morou než potešením a živé vystupovanie by priveľmi zasahovalo do jej rodinného života.

Kate Bush v minulosti preslávili hity ako Wuthering Heights, Babooshka či Running Up That Hill. Jej zatiaľ poslednou štúdiovou nahrávkou je 50 Words For Snow, ktorá vyšla pred necelými tromi rokmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #speváčka #koncerty #Kate Bush