Štvordňové džezáky opäť privítajú svetové hviezdy

John Scofield, Mike Stern a Victor Wooten sú prvé hviezdy 40. ročníka Bratislavských Jazzových Dní, ktoré prezradili organizátori. V bratislavskej Inchebe bude najväčší slovenský sviatok džezu od 24. do 26. októbra.

04.09.2014 07:00
Jazzove dni, Mike Stern Foto:
Gitarista Mike Stern bol ťahákom BJD aj v roku 2007.
debata (1)

Špeciálnym prekvapením bude deň navyše – 23. október v Starej tržnici s prehliadkou toho najlepšieho zo slovenského džezu, ktorú doplnia americkí hudobníci. Už čoskoro sa fanúšikovia dozvedia ďalšie mená, ktoré doplnia program jubilejného ročníka.

Organizátori džezákov, ktoré sa pravidelne konajú v októbri, sa opýtali návštevníkov, ktorých muzikantov z predchádzajúcich ročníkov by chceli ešte vidieť a počuť. "Medzi najžiadanejšími desiatimi interpretmi sa objavili aj John Scofield, Mike Stern a Victor Wooten,“ prezradil Pavel Daněk, šéf festivalu. "Tento rok sme pripravili aj špeciálny festivalový deň s vystúpeniami tých najznámejších hudobníkov slovenskej džezovej scény. Lahôdkou prvého festivalového dňa v špeciálne upravenej Starej tržnici bude vystúpenie pätice amerických hudobníkov na čele s Lesom McCannom a Javonom Jacksonom.“

John Scofield je vplyvný džezrockový gitarista a skladateľ, ktorý okrem vlastných projektov hrával a hráva s najlepšími svetovými džezmenmi. To sa však dá povedať aj o geniálnom gitaristovi Mikovi Sternovi a basgitaristovi Victorovi Wootenovi, ktorý trikrát za sebou vyhral anketu časopisu Bass Player – ako jediná osoba ju vyhral viac ako raz. Všetci traja hudobníci pochádzajú z USA.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Džezové dni #Incheba