The Ills vydali album Zoya

Slovenská kapela The Ills dnes vydala album Zoya. Tretia štúdiovka ponúka osem skladieb, ktoré bratislavská formácia nahrávala v dánskom meste Haderslev.

11.09.2014 05:00
ills Foto:
Novinka ponúka osem skladieb, ktoré kapela nahrávala v Dánsku.
debata

Zvuk mal na starosti Dominik Suchý z kapely Tittingur, pod výsledný master sa podpísal Tomáš Karásek alias Gaex. Krst novinky sa bude konať počas festivalu Waves Bratislava, ktorý sa uskutoční od 3. do 5. októbra.

Album Zoya vyjde v druhej polovici októbra aj na modrom vinyle, ku ktorému priložia aj CD. K vydaniu novinky pomohli tiež fanúšičky a fanúšikovia, ktorí posielali peniaze prostredníctvom takzvaného crowdfundingu.

Inštrumentálna kapela The Ills vznikla v roku 2008. Počas kariéry odohrali takmer 150 koncertov, vrátane vystúpení na festivaloch ako Pohoda alebo Wilsonic a okrem Slovenska si zahrali aj v Dánsku, Nemecku, Poľsku, Maďarsku, Rakúsku a v Českej republike. Na konte majú radové albumy To Wish Impossible Things (2010) a Splendor (2012). Formáciu tvoria Martin Krajčír (gitara), Ľuboš Hodás (bicie), Peter Berák (basgitara) a Adam Kobyda (gitara).

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #The Ills #Zoya