Horkýže Slíže a Pipes and Pints vyrazia na spoločné turné

Slovenská kapela Horkýže Slíže a pražská formácia Pipes and Pints vyrazia v októbri na spoločné turné s názvom Gajdy & Dudy. Koncertnú šnúru odštartujú 10. októbra verejnou generálkou vo Vimperku.

13.09.2014 14:00
38 horkyzeslize 4x Horkýže Slíže Foto:
Horkýže Slíže
debata

Následne sa predstavia v Brne, Ostrave, Prahe a Plzni. Posledné vystúpenie sa uskutoční 25. októbra v Karlových Varoch. Predskokanom bude brnianska skupina Boy, ktorá tento rok vydala album Darkest Visions. Po skončení turné si chcú dať členovia Horkýže Slíže polročnú prestávku. Pipes and Pints sa zase budú venovať nahrávaniu novej štúdiovky. Na pódiá by sa mali vrátiť až na budúci rok v máji.

Počas nadchádzajúceho turné odznie vraj to najlepšie z tvorby oboch skupín. Chýbať nebude ani spoločná skladba Open Road, ku ktorej už nakrútili aj videoklip. „Bude to vygradovanie celého koncertu. Pesnička je o živote muzikantov na turné a drzo kombinuje vtip Slížov s poetikou Pipes,“ uviedol hráč na gajdy a vokalista Pipes and Pints Vojtěch Kalina. „Počas príprav na turné sme sa ešte viac zblížili a už sa aj navzájom ovplyvňujeme. Napríklad som zahliadol nášho frontmana Kuka, ako si tajne na internete vyberá tetovací salón, zjavne inšpirovaný spevákom Mikeom z Pipes, ktorý má kérky na osemdesiatich percentách tela,“ prezradil bubeník Horkýže Slíže Marek Viršík.

Skupina Horkýže Slíže vznikla v roku 1992 v Nitre. Na konte má albumy ako V rámci oného (1996), Vo štvorici po opici (1998), Ja chaču tebja (2000), Kýže sliz (2002), Alibaba a 40 krátkych songov (2003), Ukáž tú tvoju Zoo (2007), 54 dole hlavou (2009) či zatiaľ posledný St. Mary Huana Ganja (2012). Medzi najväčšie hity kapely patria skladby ako Maštaľ, Logická hádanka, Telegram, Vlak, Brďokoky, L.A.G. Song, Kožky, perie, Baby, R'n'B Soul, Bernardín, Emanuel Bacigala, Atómový kryt, A ja sprostá, Silný refrén alebo Líza a Wendy.

Kapelu Pipes and Pints založil v roku 2006 spomínaný Vojtěch Kalina. Pôsobia v nej aj Tomáš Novotný (gitara), Lukáš Vincour (bicie), Syco Mike (spev) a Ondra Balvín (basgitara). Na konte majú albumy Until We Die (2009) a Found and Lost (2012). Vydali tiež viacero kompilácií.

Termíny turné Gajdy & Dudy:

10. októbra – verejná generálka vo Vimperku

15. októbra – Brno, Fléda

16. októbra – Brno, Fléda

17. októbra – Ostrava, Hala Tatran

23. októbra – Praha, Fórum Karlín

24. októbra – Plzeň, KD Peklo

25. októbra – Karlovy Vary, KD Lidový Dům

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Horkýže Slíže #Pipes and Pints