Na One Day Jazz Festivale vystúpi Avishai Cohen

Na druhom tohtoročnom One Day Jazz Festivale, ktorý sa uskutoční 7. novembra v bratislavskom Istropolise, sa ako headliner predstaví izraelský basgitarista, kontrabasista, spevák a skladateľ Avishai Cohen so svojím triom. Okrem neho na podujatí vystúpia aj americká speváčka Vivian Sessoms, medzinárodná formácia Martin Valihora Group a slovenská skupina Darkness Positive Quintet.

18.09.2014 14:00
Avishai Cohen Foto:
Avishai Cohen vystúpi v novembri v Bratislave.
debata

Štyridsaťštyriročný Avishai Cohen prerazil vďaka legendárnemu Chickovi Coreovi, s ktorým hrával v jeho sextete Origin. V súčasnosti pôsobí ako sólový interpret a tiež vo vlastnej formácii Avishai Cohen Trio. Cohen má na svojom konte spolupráce s interpretmi ako Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Alicia Keys či s Londýnskym a Izraelským filharmonickým orchestrom. „Avishai Cohen je jedným z umelcov, ktorých som chcel pozvať na festival už dávno. Je to jeden unikátny virtuóz a spevák, ktorého melodika a lyrika v kompozíciách sprístupňuje džez aj širšiemu publiku. Mal som tú česť zdieľať spoločné pódium s Avishaiom v newyorskom Blue Note, kde sme niekoľkokrát hrali spoločné koncerty s Hiromi, a je to naozaj veľká strhujúca jazda vidieť ho v akcii,“ uviedol organizátor festivalu Martin Valihora, ktorý v minulosti na One Day Jazz Festival pozval umelcov ako Chris Dave, Chaka Khan, George Duke, Jan Garbarek či Frank McComb.

Vivian Sessoms počas svojej kariéry spolupracovala napríklad s Joeom Cockerom, Michaelom Jacksonom, Steviem Wonderom, Sinéad O'Connor či Pink. „Vivian Sessoms je speváčka, ktorá spolupracuje so svetovými hviezdami na tých najväčších pódiách a zároveň má aj svoj vlastný soulový projekt, s ktorým sa na festivale predstaví spoločne s mojím projektom. Som veľmi šťastný, že prijala pozvanie a my si budeme môcť zahrať s takouto veľkou speváčkou svetových kvalít. Veľmi sa teším, že po klubovej scéne sa opäť vraciame do priestorov bratislavského Istropolisu, kde môžeme zažiť veľa krásnej kvalitnej hudby pre zmenu v komfortných podmienkach na sedenie a vypočuť si tak opäť svetovú hudobnú špičku, ktorú sa snažíme každým rokom prinášať slovenskému publiku. Veríme, že vďaka žánrovej rôznorodosti bude náš festival opäť atraktívny pre širokú verejnosť,“ dodal Valihora. Vstupenky na festival sú v predaji v sieti Ticketportal v cene od 17 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Avishai Cohen #One Day Jazz