Black Sabbath plánujú nahrať ešte jeden album

Britská heavymetalová kapela chce po vydaní dvadsiatej štúdiovky absolvovať aj záverečné turné.

01.10.2014 12:17
Black Sabbath Foto:
Black Sabbath v zostave Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler (zľava).
debata

Britská heavymetalová kapela Black Sabbath nahrá na budúci rok svoju dvadsiatu štúdiovku, ktorá bude zároveň ich poslednou. V rozhovore pre magazín Metal Hammer to prezradil frontman skupiny Ozzy Osbourne. „Nahrávanie predchádzajúceho albumu bolo naozaj úžasné. Všetci sme si uvedomovali, že máme pred sebou prácu, ktoré bolo treba spraviť, a aj sme ju spravili. Užili sme si pritom množstvo zábavy, takže sme sa rozhodli, že nahráme ešte jeden album a potom vyrazíme na záverečné turné,“ vyhlásil Osbourne s tým, že zatiaľ nepomenovanú novinku chcú začať nahrávať začiatkom budúceho roka. Producentom albumu bude Rick Rubin.

Black Sabbath vznikli v roku 1969 v Birminghame. Pôvodného frontmana Ozzyho Osbourna vyhodili v roku 1979 pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý v máji 2010 zomrel vo veku 67 rokov. Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997 a následne vydala živý album Reunion (1998). V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom spomínaného producenta Ricka Rubina nahrávať nový štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli.

V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock ‚n‘ rollovej siene slávy. Návrat na scénu v najslávnejšej zostave oznámili 11. novembra 2011 v losange­leskom klube Whisky A Go Go. Spoluprácu ale neskôr odmietol bubeník Bill Ward, ktorý bol nespokojný s kontraktom. Trojicu Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi tak doplnil Brad Wilk, ktorý spolupracoval napríklad s Rage Against The Machine či Audioslave. Spoločne nahrali štúdiovku 13 (2013), s ktorou dobyli britský aj americký albumový rebríček.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Black Sabbath #Ozzy Osbourne