Waves chce opäť pomôcť klubovej scéne

Festival, ktorý má za úlohu predstaviť to najzaujímavejšie, a mnohokrát nepoznané, zo slovenskej a zahraničnej klubovej scény spúšťa svoj druhý ročník.

03.10.2014 13:50
Erotic Market, hud. skupina Foto:
Na Waves prídu aj francúzski Erotic Market.
debata

Waves Bratislava ponúka od piatku do nedele takmer sto koncertov. Chýbať nebude ani konferencia s medzinárodným zastúpením.

Bratislavský klubový a showcasový festival podľa organizátorov nie je prehliadka mladých talentov ani festival veľkých globálnych headlinerov. Na jedenástich pódiách v kluboch v okolí Námestia SNP sa predstavia interpreti, ktorí majú tendenciu presadiť sa na medzinárodnom trhu a vďaka podujatiu môžu získať nových fanúšikov aj profesionálne kontakty.

„Waves Bratislava je podujatie, aké na našej hudobnej scéne dlho chýbalo. Oproti minulému roku, keď sa festival úspešne uviedol, sa rozrástol na dva dni a prvýkrát privíta plnohodnotnú konferenciu určenú hudobným profesionálom. O tú sa rovným dielom podelí so sesterským festivalom Waves Vienna,“ vysvetľuje PR manažérka festivalu Veronika Boríková.

Konferencia, ktorá sa uskutoční v piatok v hoteli Crowne Plaza, môže pomôcť hudobníkom aj s presadením sa v zahraničí. Medzi témy, o ktorých sa bude diskutovať, patria napríklad Ako preraziť za hranice lokálna, Čo chýba slovenským klubom, Hudobník ako značka, alebo Úloha manažéra v krásnom novom svete hudobného biznisu.

Slovenské kapely však dostanú priestor na prezentáciu aj v bratislavských kluboch. V rámci podujatia môže verejnosť navštíviť koncerty viac ako deväťdesiatich interpretov, medzi ktorých patria aj Lavagance, Korben Dallas alebo AMO & band. Zo zahraničia sa predstavia napríklad talianski JoyCut, izraelskí Garden City Movement, dánski Sekuoia, fínski Jaako Eino Kalevi či srbskí Repetitor. Viac informácií nájdete na stránke wavesbratisla­va.com.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Waves Bratislava #showcase