Adele tento rok nový album nevydá

Pripravovaná tretia štúdiovka anglickej speváčky Adele vyjde najskôr až na budúci rok. Vyplýva to z finančnej správy vydavateľstva XL Recordings, v ktorej sa uvádza, že label tento rok neplánuje vydať speváčkin nový, zatiaľ nepomenovaný album.

12.10.2014 12:00
Adele Foto: ,
Anglická speváčka Adele s Radom britského impéria za zásluhy v oblasti hudby.
debata

Na pripravovanej nahrávke sa podieľal aj Ryan Tedder z kapely OneRepublic, ktorý v apríli vyhlásil, že Adele novinku vydá, keď bude sama chcieť.

Dvadsaťšesťročná Adele, celým menom Adele Laurie Blue Adkins, sa na hudobnej scéne objavila v roku 2006. O dva roky vydala debutový štúdiový album 19 (2008), ktorý pozitívne prijali kritici i verejnosť. V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky – pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon. Druhá štúdiovka 21 (2011) urobila z Adele jednu z najväčších hviezd. Speváčka za ňu získala Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež Brit Award v kategórii Najlepší britský album. Na konte má dovedna už desať zlatých gramofónikov. Najnovší jej pribudol tento rok a to vďaka singlu Skyfall z rovnomennej bondovky. Vďaka tejto skladbe získala vlani prvý Zlatý glóbus a tiež prvého Oscara. Zásluhou Skyfall ovládla aj kategóriu Singel roka na minuloročných Brit Awards. V rokoch 2011 a 2012 ju americký týždenník Billboard označil za interpretku roka a americká televízia VH1 ju predvlani zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudbe.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #speváčka #Adele