Jack White oplakáva klávesáka. Zrušil niekoľko koncertov

Americký hudobník Jack White zrušil dva koncerty v Mexiku pre úmrtie člena sprievodnej kapely, klávesáka Isaiaha "Ikey" Owensa. Telo 38-ročného hudobníka našli 14. októbra v hotelovej izbe v Pueble. Muzikant zomrel v dôsledku infarktu. Smutnú správu zverejnili na webstránke jackwhiteiii.com.

15.10.2014 16:00
Album Blunderbuss Jacka Whitea rozhodne nie je... Foto:
Jack White oplakáva náhlu smrť svojho klávesáka.
debata

„S obrovským zármutkom oznamujeme svetu, že nás opustil výborný hudobník Isaiah “Ikey” Owens. Jeho rodine, priateľom, spoluhráčom a fanúšikom bude navždy chýbať. Ikey Owens bol úžasný klávesák v sprievodnej kapele Jacka Whitea. Hrával tiež s The Mars Volta, Free Moral Agents a tiež s ďalšími projektmi. Z úcty k Ikeymu sme zrušili zvyšné mexické koncerty v rámci Jack White Tour. Budeš nám chýbať Ikey. Bol si a stále si úžasný umelec,“ uviedli na webstránke.

Isaiah Randolph „Ikey“ Owens sa narodil 1. decembra 1975 v kalifor­noskom meste Long Beach. Bol členom Whiteovej sprievodnej kapely známej aj pod názvom The Buzzards. Koncertovali spolu už počas turné k prvému Whiteovmu sólovému albumu Blunderbuss (2012) a taktiež nahrávali jeho druhú sólovku Lazaretto (2014).

White by sa mal v novembri presunúť do Európy, kde v rámci turné zahrá napríklad 11. novembra vo Viedni, o dva dni neskôr v Prahe a 12. novembra sa predstaví dva razy aj v Krakove. Podľa oficiálnej webstránky sú však už vstupenky na oba poľské koncerty vypredané.

Tridsaťdeväťročný Jack White sa preslávil vo formácii The White Stripes, ktorá vznikla v roku 1997 v Detroite. Jedinou ďalšou členkou bola jeho bývalá manželka Meg White. Debutový eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovalo ešte päť štúdioviek: De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Kapela v roku 2011 ukončila činnosť. White je tiež členom formácie The Dead Weather, s ktorou vydal štúdiovky Horehound (2009) a Sea Of Cowards (2010). Pôsobí aj v skupine The Raconteurs, ktorá má v súčasnosti pauzu. Skupina uviedla na trh zatiaľ dva albumy – Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers Of The Lonely (2008). Ako sólový umelec vydal spomínané albumy Blunderbuss a Lazaretto.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Jack White #zrušené koncerty #Isaiah Owens