Kylie Minogue je stále popová princezná

Pôvodom austrálska popová speváčka Kylie Minogue sa už v nedeľu 19. októbra predstaví svojim fanúšikom v slovenskej koncertnej premiére. Začiatok jej koncertu na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu je naplánovaný na 19.30 h. Ako predskokan sa na koncerte predstaví francúzsky dídžej a producent Louis La Roche.

19.10.2014 08:00
Kylie Minogue na pódiu v Glasgowe. Foto: ,
Kylie Minogue na pódiu v Glasgowe.
debata

Minogue je na turné k svojmu albumu Kiss Me Once. Okrem piesní z neho nebudú počas jej dvojhodinovej šou chýbať ani staršie hity ako Hand on Your Heart, Never Too Late či I Should Be So Lucky, ale aj úplne nové piesne, ktoré na albume nevyšli, či coververzia skladby I Need You Tonight z repertoára austrálskej skupiny INXS. Počas svojej šou speváčka vystrieda niekoľko kostýmov, o ktoré sa postarali Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabanna a značka Marchesa, a núdza nebude ani o tanečné kreácie.

Kylie Minogue si od médií vyslúžila prezývku popová princezná, britský denník Independent v recenzii na jej koncert napísal, že speváčka si tento titul ešte stále zaslúži.

Kylie Minogue pôsobí na hudobnej scéne už vyše štvrťstoročie. Kariéru začínala ako herečka. Pred kamerou prvýkrát stála ešte ako dieťa, neskôr jej veľkú popularitu prinieslo účinkovanie v nekonečnom austrálskom seriáli Susedia. Koncom osemdesiatych rokov začala koketovať aj s hudobnou kariérou. Jej prvý hit Locomotion síce vydržal na vrchole austrálskej hitparády sedem týždňov, mnohí ju však považovali za speváčku, ktorej hviezda po tomto hite zhasne. Nestalo sa.

Nasledovali hity I Should Be So Lucky alebo dueto so seriálovým kolegom Jasonom Donovanom Especially For You. S Donovanom tvorila v tomto období jeden z najpopulárnejších párov v šoubiznise aj v súkromí. Podiel na jej úspechu malo vydavateľstvo PWL, ktoré bolo domovským prístavom producentskej trojice Stock Aitken Waterman a malo prezývku továreň na hity.

Kvôli hudobnej kariére sa speváčka presťahovala do Veľkej Británie. V 90. rokoch sa jej nahrávkam až tak nedarilo, na výslnie sa vrátila s príchodom nového milénia s albumom Light Years a hitmi ako Spinning Around, On a Night Like This či duetom s Robbiem Williamsom Kids. Ešte úspešnejšia bola jej nasledujúca platňa Fever so singlom Can't Get You Out Of My Head, ktorý je najpredávanejším hitom speváčky a tiež patrí medzi celkovo najpredávanejšie single na svete.

Aktuálny album Kiss Me Once je už dvanástou štúdiovou nahrávkou speváčky, ktorá celosvetovo predala vyše 70 miliónov nahrávok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Kylie Minogue #pop