Foo Fighters zverejnili klip k singlu Something From Nothing

Americká kapela Foo Fighters zverejnila videoklip k piesni Something From Nothing. V novinke formácia hrá skladbu v uzavretej miestnosti, pričom v záberoch sa objavujú aj slová piesne.

21.10.2014 05:00
Dave Grohl Foto: ,
Dave Grohl z formácie Foo Fighters
debata

Something From Nothing je prvým singlom z očakávaného albumu Sonic Highways, ktorý kapela plánuje uviesť na trh 10. novembra. Štúdiovka bude obsahovať osem skladieb, pričom každú z nich nahrali v inom americkom meste. Na piesni Something From Nothing pracovali v štúdiu Electrical Audio v Chicagu s uznávaným producentom Steveom Albinim. Okrem neho na počine spolupracovali aj Rick Nielsen, Joe Walsh alebo Preservation Hall Jazz Band.

Foo Fighters založil multiinštrumen­talista Dave Grohl v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain – frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ sedem štúdiových albumov – Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007) a Wasting Light (2011). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Foo Fighters #Dave Grohl #Sonic Highways #Something From Nothing