Queen zverejnili remix skladby Let Me In Your Heart Again

Britská kapela Queen zverejnila prostredníctvom služby YouTube remix skladby Let Me In Your Heart Again. O elektronickú verziu doposiaľ nevydanej skladby legendárnej formácie sa postaral hudobník a producent William Orbit.

05.11.2014 14:00
Skupina Queen
Skupina Queen.
debata

Kapela ku skladbe ponúkla aj videoklip, ktorý tvoria archívne zábery členov vrátane zosnulého Freddieho Mercuryho. Skladbu zverejnili v rámci kampane Share the Sound of an AIDS-Free Generation na pomoc boju proti AIDS.

Nahrávka Let Me In Your Heart Again vznikla počas práce na albume The Works (1984). Queen ju však nedokončili. Skladba vyjde po rokoch na očakávanej kompilácii Queen Forever, ktorú Queen plánujú vydať 10. novembra. Okrem nej sa na albume budú nachádzať aj doteraz nevydané piesne Love Kills či There Must Be More To Life Than This, na ktorej sa podieľal aj Michael Jackson.

Kapela Queen vznikla v roku 1970 v Londýne. Formáciu v súčasnosti tvoria dvaja pôvodní členovia, a to gitarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Skupina, v ktorej v minulosti pôsobili aj spevák Freddie Mercury a basgitarista John Deacon, vydala 15 štúdiových albumov, pričom v roku 2008 uviedli na trh pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers počin s názvom The Cosmos Rocks. Ich výberovka Greatest Hits (1981) sa stala historicky prvým albumom, z ktorého sa vo Veľkej Británii predalo viac než šesť miliónov kópií. Freddie Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov. V roku 2001 Queen uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Brian May a Roger Taylor sa spolu s americkým spevákom Adamom Lambertom vydajú budúci rok na turné. V rámci série 22 koncertov sa predstavia aj 1. februára vo viedenskej Stadthalle a 17. februára v pražskej O2 aréne.

William Mark Wainwright, známy ako William Orbit, sa preslávil vďaka produkcii albumu Ray Of Light (1998) speváčky Madonny. Spolupracoval tiež s formáciami ako napríklad Blur, All Saints, U2 či so speváčkou Pink. Ako sólový interpret vydal desať albumov, posledné dva Orbit Symphonic a Strange Cargo 5 vyšli tento rok prostredníctvom služby Soundcloud.

debata chyba
Viac na túto tému: #Queen #remix #William Orbit