Davidovi Kollarovi sa plnia sny

Keď minulý rok vydal gitarista David Kollar sólový album The Son, netušil, čo mu to prinesie. Dostal sa až k jednému z najlepších bubeníkov sveta Patovi Mastelottovi a ten mladému Prešovčanovi ponúkol spoluprácu.

13.11.2014 07:00
David Kollar Foto:
David Kollar
debata

Nahrávka The Son sa objavila v ankete o najlepšiu nahrávku roka magazínu Guitar Modern. Zrejme tam si ju všimol Pat Matelotto, bubeník legendárnej skupiny King Crimson. V septembri pozval Kollara na koncert v Poľsku. Tam mu navrhol spoluprácu a vymyslel aj názov tria, ktoré v novembri odohrá na Slovensku tri koncerty: KO – MA – RA. Sú to začiatky mien Kollara, Mastelotta a Paola Raineriho, ktorý je uznávaný taliansky trubkár.

Príležitostné trio sa predstaví už tento piatok v breznianskom klube Bombura, v sobotu zahrá v Košiciach na festivale Jazz for Sale a v nedeľu slovenské miniturné ukončí v martinskom klube Bar Museum. Potom sa presunie do Českej republiky, kde má na programe tiež pár koncertov.

Pat Mastelotto je americký bubeník a producent, ktorý je od roku 1994 členom legendy progresívneho rocku King Crimson. Od mladého veku patril k vyhľadávaným štúdiovým hráčom a je to človek s otvorenou hlavou, schopný orientovať sa v akomkoľvek hudobnom žánri.

Paolo Raineri je taliansky džezový trubkár, ktorý s Davidom Kollarom už odohral sériu koncertov v Taliansku, na Slovensku a inde v rámci projektu The Blessed Beat. Dvojicu vtedy na bicích sprevádzal ďalší Talian Simone Cavina.

Koncerty tria KO – MA – RA na Slovensku

14. 11. Bombura club (Brezno)
15. 11. Jazz For Sale festival (Košice)
16. 11. Bar Museum (Martin)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spolupráca #koncerty #David Kollar #gitarista #bubeník