Ennio Morricone príde do Bratislavy v plnej sile

Veľké nadšenie z ohláseného koncertu talianskeho skladateľa Ennia Morriconeho v Bratislave vystriedalo sklamanie, keď pre zdravotné problémy koncert už druhýkrát odložili. Teraz však maestro odkazuje fanúšikom, že je úplne zotavený, cíti sa výborne a teší sa na koncertné pódiá. Na Slovensku predvedie svoje umenie 20. februára 2015 v bratislavskej Slovnaft Aréne. Morricone sľubuje veľkolepý koncert.

21.11.2014 09:00
Germany European Film Award, Ennio Morricone Foto: ,
Ennio Morricone
debata

Počas svojej takmer ročnej rekonvalescencie pracoval na programe budúcoročných koncertov a pre svojich fanúšikov pripravil niekoľko lákavých prekvapení. „Prezradím teraz aspoň jedno z nich: okrem obvyklých 170 hudobníkov a spevákov tvorených z najlepších orchestrov a speváckych zborov, ktoré Európa ponúka, a mimoriadnej sopranistky Susanny Rigacci, pricestuje aj moja dlhoročná priateľka, veľká Dulce Pontes, ktorá bude počas celého turné so mnou,“ povedal Morricone. Práve so speváčkou Dulce Pontes skladateľ spolupracoval v roku 2003 na jej štúdiovom albume Focus.

Napriek tomu, že Morricone oslávil v novembri svoje 86. narodeniny, do hudobného dôchodku sa ešte ani zďaleka nechystá. Budúci rok ho vo februári a v marci čakajú koncerty v dvadsiatich veľkých európskych mestách vrátane Bratislavy. Na otázku, či toto nie je jeho posledné turné, odpovedá maestro celkom jednoznačne. "Nie je to môj prípad. Mám plno sily, som oddýchnutý, plný nových inšpirácií a nadšený, že sa môžem vrátiť po takom dlhom čase na koncertné pódiá. Dirigovanie a koncertovanie pre mojich ctených nadšencov mám v úmysle vykonávať absolútne "samostatne” ako moje uznanie za ich pochopenie a trpezlivosť,” prezradil Morricone.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Ennio Morricone