Skupina Billy Barman zverejnila videoklip k singlu Kolotoč

Slovenská formácia Billy Barman zverejnila videoklip k aktuálnemu singlu Kolotoč. Skladba pochádza z albumu Modrý jazyk (2013), z ktorého už predstavili piesne Strmá voda, Ľudožrút, Traja a Vrkoče.

23.11.2014 09:00
Billy Barman Foto:
Skupina Billy Barman
debata (1)

Bootleg video vzniklo pod taktovkou režiséra Braňa Vinczeho, ktorý s kapelou pracoval aj na klipe k singlu Cigánska, a v spolupráci s projektom #podlaseba. Na mobilné telefóny ho nakrútili fanúšikovia a fanúšičky na párty, ktorá sa konala v septembri v priestoroch bývalého Nemeckého veslárskeho klubu. Práve zo záberov priaznivcov spomínaný režisér zostrihal bootlegovú časť klipu. „S materiálmi sa pracovalo ťažšie kvôli rôznym kvalitám výstupu z rôznych telefónov, ale ľudia boli super, urobili úžasnú atmosféru, celé to vzniklo len vďaka nim,“ vyjadril sa Vincze.

Súčasťou videoklipu je aj minipríbeh v poľštine. „Chceli sme ministory z Hollywoodu a voľnými asociáciami sme prišli k poľštine. Postupnosť asi netreba prezrádzať. Tu je naša prvá lekcia poľštiny telefon komórkowy – mobil, doładować – dobiť, karuzela – kolotoč,“ dodal režisér. „Po našom poslednom romantickom videoklipe Vrkoče sme chceli spraviť niečo iné, živé, uletené. Bola to fantastická skúsenosť, mali sme pocit, že fanúšikovia s nami viac menej odohrali celý gig,“ vyjadril sa frontman kapely Billy Barman Juraj Podmanický. „Oni to ale naozaj veľmi poctivo točili,“ doplnil ho kolega Jozef Vrabel.

Billy Barman vydali debutový album Noční jazdci v roku 2010. Nahrávka, ktorá obsahuje skladby ako Na laze Oremovom, Cigánska, Introvert alebo Stano, im vyniesla Radio_Head Award v kategórii Album roka – poslucháčska cena. Vo februári 2010 získali toto ocenenie v kategóriách Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela roka, vlani si vyslúžili sošku v kategórii Singel roka za skladbu Strmá voda.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Billy Barman #nový videoklip #slovenská hudba