Hana Hegerová je v umelom spánku. Prekonala infarkt

Česká speváčka Hana Hegerová leží v jednej z pražských nemocníc v umelom spánku. Portál idnes.cz informoval, že 83- ročná umelkyňa prekonala srdcovú príhodu.

04.12.2014 15:13 , aktualizované: 17:16
Hana Hegerová Foto:
Kráľovná českého šansónu, speváčka so slovenskými koreňmi Hana Hegerová je vo vážnom zdravotnom stave v nemocnici.
debata (2)

Speváčka Hana Hegerová leží v umelom spánku vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe. Podľa českého portálu idnes.cz, ktorý o tom informoval, speváčku do nemocniíce previezli z jej bytu po srdcovej príhode.

České bulvárne médiá píšu, že Hegerová okrem infarktu prekonala aj mŕtvicu a je vo veľmi vážnom stave. „Môžeme potvrdiť jej hospitalizáciu,“ povedal českým médiám hovorca nemocnice Filip Brož s tým, že ďalšie informácie o jej zdravotnom stave nebude na prianie rodiny poskytovať.

Hegerová sa v poslednom čase na verejnosti neobjavovala. Pred tromi rokmi ukončila svoju spevácku kariéru. Vtedy poprela, že by za jej rozhodnutím boli vážne zdravotné dôvody, hoci dlhodobo trpela problémami pohybového ústrojenstva. „Rozhodla som sa, že už nechcem. nechcem už spievať, nechcem už vystupovať verejne. Chcem sa zbaviť stresu. Firma Hana Hegerová skrátka končí, zostáva súkromná osoba Hana Hegerová, ktorá si chce konečne vychutnať obyčajné pokojné dni so svojím psíkom. Držte mi palce, nech ich je ešte dosť,“ povedala vtedy Hegerová v rozhovore pre denník MF Dnes.

Hana Hegerová, vlastným menom Carmen Farkašová, sa narodila v Bratislave a kariéru začínala ako herečka v žilinskom divadle, neskôr si ju všimol kapelník orchestra bratislavsklej Tatra revue, kde sa prvýkrát predstavila ako speváčka. Začiatkom 60. rokov pôsobila v pražskom divadle Rokoko, neskôr v Sermafore. Zahrala si aj v niekoľkých filmoch.

Debutový album Šansony s Hanou Hegerovou, aj s niekoľkými skladbami nedávno zosnulého Petra Hapku, jej vyšiel v roku 1966. Práve ako speváčka prevzatých, ale i pôvodných šansónov sa Hegerová presadila nielen v bývalom Československu, ale aj za jeho hranicami. medzi jej najznámejšie hity patria skladby Levandulová, Milord, Čerešne, Rozvod, Petr a Lucie či Tak abyste to věděla. Posledným albumom Hany Hegerovej je Mlýnské kolo v srdci mém spred štyroch rokov. Išlo o jej prvý štúdiový album od platne Potměšilý host, ktorú vydala ešte v roku 1987.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hospitalizácia #srdcový infarkt #Hana Hegerová