Bloom zahrá hudbu zo srdca

Fanúšikovia kapely Bloom si v decembri prídu na svoje. Hudbu autorskej dvojice Barbora Drahovská (spev) a Lukáš Kyška (gitara) si môžu vypočuť naživo už v piatok 5. 12. v Kafé Džezva vo Zvolene a 10. 12. na Vianočných trhoch pod Pyramídou v Bratislave.

05.12.2014 14:00
Bloom Foto:
Barbora Drahovská (spev) a Lukáš Kyška (gitara) z kapely Bloom.
debata

Na koncerte v Bratislave bude Bloom sprevádzať aj harfistka Mária Kmeťková. Pódium vianočných trhov bude patriť nielen mladým kapelám, ale aj tradičnej sviatočnej hudbe v podaní Detského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu či vystúpeniu folklórneho súboru. Deti sa iste potešia aj premietaniu klasických rozprávok z archívu RTVS. Pravidelne každý pracovný deň o 20. h sa v stane budú premietať priame prenosy z Adventných koncertov RTVS. Bratislavčania sa na Bloom môžu prísť pozrieť ešte aj 20.12. na Dobrý trh v Starej tržnici.

Hudbu kapely Bloom niekedy opisujú ako „poeticky krehkú, no pocitovo silnú“. Texty kapely, ktorá pred rokom vydala svoj debutový album Let the good days come, píše väčšinou Barbora, prípadne jej niekedy pomáha Lukáš, ktorý skladá hudbu. Texty sú anglické, čo Barbora vysvetľuje tým, že v speve sa jej akosi viac páči angličtina, vraj jej znie ako ďalší nástroj. Rozhodne však popiera, že by za tým bola snaha preraziť s anglickými textami v zahraničí: „Určite sa dá preraziť aj so slovenskými textami, keď človek robí hudbu zo srdca. Ale mne naše pesničky lepšie znejú v angličtine. Ako malá som spievala ľudovky, veľmi ma to bavilo a už som uvažovala, že by som sa k nim raz vrátila. Ale nie v kapele Bloom, k tej patrí angličtina. Aj v kapele sme sa o tom bavili a zhodli sa, že to asi takto má byť. Keď spievam po slovensky, môj hlas znie úplne inak.“

Barbora hovorí, že na koncertoch veľmi vníma prepojenie s ľuďmi: „Keď vidím ľudí, čo sa na mňa usmievajú, hneď mám dobrú náladu. Ale keď vidím smutné tváre, berie mi to energiu. Potom si hovorím, vzchop sa, nenechaj sa zlomiť. Našťastie sa to nestáva často. Najradšej by som bola, keby všetci boli spokojní.“

Ak vás teda láka vypočuť si pesničky s poetickými názvami ako Pearl River (Perlová rieka), Life is like a carousel ride (Život je ako jazda na kolotoči) či Sound of blooming flowers (Zvuk kvitnúcich kvetov) a vidieť, ako kapela mieša rôzne hudobné vplyvy do celkom nového, neobyčajného celku, navštívte niektorý z jej koncertov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Zvolen #koncerty #Bloom