Skupina Olympic vystúpi 19. decembra v Bratislave

Česká kapela Olympic vystúpi v piatok 19. decembra v bratislavskom Istropolise. Na koncerte plánujú zahrať známe hity i piesne z nového albumu Souhvězdí drsňáků.

09.12.2014 09:00
Olympic Foto:
Skupina Olympic
debata

Autorom skladieb zo spomínanej novinky, ktorá nadväzuje na štúdiovku Souhvězdí šílenců (2013), je frontman kapely Petr Janda. „Do textov sa ženiem, pretože ma ich písanie baví. Je to dobrá krížovka. A vynikajúca terapia na mozog starnúceho elegána. A je tu i jeden ďalší dôvod: keď si text napíšem sám, dobre sa mi spieva. Je kompaktný s hudbou, čo je logické, keď je autorom hudby i textu jeden človek. A nakoniec musím veľmi trúfalo povedať, že písanie textov mi ide. Všetky moje texty sú autobiografické, ja iné texty ani tvoriť nedokážem, pretože si neviem vymýšľať. Sú o mne a o mojich pocitoch. Snáď iba Němá nie je autobiografickou pesničkou. Obsahuje ale zásadnú, všeobecnú poučku: nie je možné mať všetky dievčatá na svete. Z osobnej skúsenosti môžem povedať, že som často túžil po dievčati, ktoré som nedostal. Je to trochu nadnesené. Ale len trochu,“ vyjadril sa 72-ročný Janda.

„Myslím si, že sme tak narovnako drsňáci aj šílenci. Oba albumy sú poňaté dobre. Štýlom i nasadením držia spolu. Samozrejme, že sa od seba mierne odlišujú, veď "šílenci“ pre nás znamenali také oťukanie, „drsňáci“ vznikali už s väčšou rozvahou. Ďalší rozdiel spočíva v tom, že zatiaľ čo o Souhvězdí šílenců sme z hľadiska názvu dlhšie pochybovali, pri novom albume to bolo presne naopak. A vedeli to i textári, preto sú podaktoré texty málinko drsnejšie. No a tretí album bude logicky romantický. Plánujeme ho vydať na jeseň budúceho roka," dodal Janda.

Skupina Olympic debutovala v roku 1968 albumom Želva, nasledovali štúdiovky ako Pták Rosomák (1969), Handful (1972), Olympic 4 (1974), Bigbít (1986), Dávno (1994), Brejle (1997) alebo Sopka (2007). Na konte majú hity ako Dynamit, Želva, Snad jsem to zavinil já, Slzy tvý mámy, Dej mi víc své lásky či Jasná zpráva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Olympic