Skupina Nvmeri chce prekvapiť samu seba

S vydaním "singla o ničom" Entropy vzbudila skupina Nvmeri u fanúšikov nádej na nový album. Tomu sa celkom nebránia, aj keď líder skupiny prezradil, že na novú nahrávku si budeme musieť ešte počkať.

04.01.2015 15:00
Nvmeri Foto:
Nvmeri sľubujú viac koncertov v novom roku.
debata

„Singlov bude ešte do albumu viac. Každopádne je to samozrejme taký náš štart,“ prezradil Pišta Kráľovič, ktorý stojí za originálnym zvukom aj skladieb Hardwired či Ghost Town z debutového albumu, ktorý vyšiel s názvom Nvmeri v roku 2013.

Aktuálny singel Entropy, ktorý vytŕča ďaleko z priemeru slovenskej produkcie, naznačuje, že tvorba skupiny Nvmeri nadviaže na predchádzajúcu úvodnú nahrávku – žánrovo ťažko pomenovateľnú, ovplyvnenú elektronikou, syntpopom s rockovými prvkami. Nové skladby, na ktorých kapela momentálne pracuje, však môžu byť opäť prekvapením. „Chceme totiž ďalší album urobiť mimo zaužívaných postupov, na ktoré sme si zvykli, a tak trochu prekvapiť samých seba,“ prezradil Kráľovič. Kapela svoj nový zvuk bude pravdepodobne hľadať v zahraničí. „Veľmi radi by sme natočili album niekde mimo Slovenska, ak sa to podarí. Takže skúšame pozerať a počúvať, kde by to bolo ideálne, kde by nám rozumeli,“ dodal frontman.

Nvmeri plánujú v budúcom roku viac koncertov aj nejaké festivaly a úplne najvyššou métou je vydanie nového albumu. „Veľmi by sme boli radi, ak by sa podaril aj album, ale chceme si dať tentoraz naozaj záležať. Nevieme veci robiť rýchlo, často padnú zásadné rozhodnutia až na konci, a to je jednoducho spôsob, ako tvoríme. Či to má celé význam, už musí posúdiť poslucháč,“ dodal Kráľovič.

Zmena názvu, ktorou kapela v predminulom roku prešla z The Uniques na Nvmeri, bola po vydaní celkovo prvého, úspešného a oceňovaného albumu prekvapením. Aj napriek tomu, že začiatky s názvom Nvmeri, podľa Kráľoviča, neboli jednoduché, dnes môže potvrdiť, že to bola dobrá voľba a žiadnu ďalšiu zmenu nechystajú. „Po dvoch rokoch mám konečne z toho dobrý pocit. Ešte sa to s nami bude niesť dlho a ten začiatok takmer od nuly bol ťažký. Ale bol to nevyhnutný krok a mám pocit, že nám to nakoniec veľmi neuškodilo.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #singel #Nvmeri #nová album