Texas oslávia jubileum kompiláciou. Prvý singel už je na svete

Škótska skupina Texas predstavila singel Start A Family, ktorý sa bude nachádzať na kompilácii Texas 25. Tú plánuje formácia vydať 16. februára, pričom v rovnaký deň by sa mal dostať do predaja aj spomínaný singel.

07.01.2015 16:00
Speváčka zo skupiny Texas Sharleen Spiteri... Foto: ,
Speváčka zo skupiny Texas Sharleen Spiteri.
debata

Skupina chce štúdiovkou osláviť 25 rokov na scéne. Okrem známych hitov, ktoré zoskupenie vedené 47-ročnou speváčkou a gitaristkou Sharleen Spiteri nahralo nanovo, ponúkne nahrávka celkovo štyri nové skladby. Na piesňach pracovali v newyorskom štúdiu Truth & Soul, pričom mixovanie mali na starosti v nashvillskom štúdiu Dana Auerbacha známeho z dua The Black Keys.

Skladbu Start A Family napísala Spiteri spolu s Johnnym McElhoneom, Karen-Anne a Jackom Townesom. Nahrávali ju v Glasgowe a New Yorku. Vo videoklipe k piesni sa predstaví herec Alan Rickman, ktorý sa objavil aj vo videu ku skladbe In Demand.

Kapela Texas vznikla v roku 1986 v Glasgowe. Do povedomia verejnosti sa dostala v roku 1989 piesňou I Don't Want a Lover, ktorá sa umiestnila v prvej desiatke britského singlového rebríčka. Formácia má na konte štúdiovky Southside (1989), Mothers Heaven (1991), Ricks Road (1993), White on Blonde (1997), The Hush (1999), Careful What You Wish For (2003), Red Book (2005) a The Conversation (2013). Medzi ich najznámejšie skladby patria Say What You Want, Black Eyed Boy, In Our Lifetime, Summer Son, Inner Smile či When We Are Together.

debata chyba
Viac na túto tému: #Texas #jubileum #nový singel #kompilácia