Longital a Marián Slávka vyrazia na spoločné turné

Slovenská formácia Longital vyrazí v sobotu 17. januára na turné po Slovensku a Česku. Dvojicu hudobníkov bude počas všetkých vystúpení sprevádzať klavirista a bubeník Marián Slávka.

16.01.2015 09:00
Longital Foto:
Slovenská skupina Longital.
debata

Turné odštartujú v klube Blue note v Novom Meste nad Váhom. Následne sa predstavia v Prahe, Brne, Znojme, Bratislave, Žiline, Martine, Valašskom Meziříčí, Olomouci a Pardubiciach. Koncertnú šnúru ukončia 17. apríla v Prešove. V stredu 18. februára, vo štvrtok 19. februára a v sobotu 21. februára odohrajú spoločné vystúpenia s Lenkou Dusilovou a jej kapelou Baromantika. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.

„S Lenkou sa poznáme už viac ako desať rokov a sledovali sme jej prerod z divokej, ale neistej rockerky do samostatnej umelkyne. Jej terajšia poloha s Baromantikou sa nám mimoriadne páči a preto sme sa rozhodli zdieľať s nimi pár koncertov ako support a zároveň si užiť nádhernú atmosféru, ktorú dokážu na koncerte vytvoriť. Vreckovky sú povinné – jedine, že by ste si dokázali poplakať tajne alebo to vybavili zimomriavkami,“ odkázali fanúšikom a fanúšičkám Longital.

Duo Longital tvoria Daniel Salontay a Shina. Dvojica má na konte albumy ako Gloria (2008), Revoyaged (2009), Long Live! (2010) či Teraz (2010). Formácia sa podieľala aj na filmovej a divadelnej tvorbe v Českej i Slovenskej republike. Predvlani napríklad stihli skomponovať hudbu do animovaného filmu Sneh režisérky Ivany Šebestovej.

Termíny koncertov Longital & Mariána Slávku:

17. januára – Nové Mesto nad Váhom, Blue note
29. januára – Praha, Café v lese
30. januára – Brno, Stará pekárna
31. januára – Znojmo, Na věčnosti
18. februára – Bratislava, Ateliér Babylon (dvojkoncert)
19. februára – Žilina, Stanica (dvojkoncert)
20. februára – Martin, Mestská Scéna
21. februára – Valašské Meziříčí, M klub (dvojkoncert)
2. apríla – Olomouc, Jazz Tibet
3. apríla – Pardubice, Divadlo 29
17. apríla – Prešov, Christiania

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Longital #Marián Slávka