Katarína Knechtová a Cigánski diabli pridali ďalšie koncerty

Slovenská hudobníčka Katarína Knechtová a formácia Cigánski diabli pridali ďalšie koncerty v rámci spoločného turné. Interpreti sa od 4. februára do 4. júna predstavia v 17 slovenských mestách, pričom 22. apríla vystúpia aj v Prahe.

28.01.2015 13:59
Katarína Knechtová Foto: ,
Slovenská hudobníčka, speváčka a textárka Katarína Knechtová čoskoro vyráža na druhú časť turné s orchestrom Cigánski diabli.
debata

„Zamerali sme sa na miesta, v ktorých sme chceli hrať už na jeseň, ale z časových dôvodov sme to nestihli. To je napríklad Prešov. A potom ideme do miest, v ktorých nás chceli vidieť a počuť, tak sme sa rozhodli ešte pridať. Na turné sa opäť veľmi teším, mňa tie koncerty nesmierne bavia. Baví ma repertoár, muzika, muzikanti a ľudia, ktorí na koncerty chodia. Atmosféra je vždy iná a spievanie je môj život,“ uviedla 33-ročná interpretka.

Hudobníčka plánuje po turné pokračovať v príprave nového albumu. „Po skončení turné sa budem ďalej venovať práci na novom albume, ktorý pripravujeme spolu s Ľubicou Čekovskou. Je to náročné, takže sa na to musím plne sústrediť. V máji s mojou kapelou chystáme koncerty na letnú sezónu, mám v pláne zostaviť nový program a znieť opäť viac rockovo. A koncom apríla pustím do života a rádiového éteru ešte jeden singel,“ prezradila speváčka, ktorá sa teší z úspechu ostatného singla Naveky. „Som veľmi šťastná a veľmi vďačná, že slovenské rádia dali piesni šancu. Som rada, že sa mi to opäť podarilo. Upevnila som si skladateľské sebavedomie, pretože mať v dnešnej dobe úspešný singel považujem za malý zázrak. Pretože konkurencia je veľká a slovenskej hudby sa hrá o dosť menej. Takže sa veľmi a úprimne teším,“ dodala.

Katarína Knechtová sa v roku 1996 sa stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky – Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Prvý sólový album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s uznávaným producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom. Výsledkom ich spolupráce je album Tajomstvá (2012). V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes.

Orchester Cigánski diabli zaznamenal obrovský ohlas nielen u publika, ale aj u hudobnej kritiky. Za sebou majú napríklad vystúpenia v prestížnych koncertných sálach ako je Berlínska filharmónia či Istanbulský Is Sanat, ale predstavili sa aj v Južnej Kórei, Anglicku, Austrálii, Kanade, Japonsku alebo Číne. Na konte majú albumy ako Cigánski diabli (2007), Diabolské Vianoce (2007), Dobré časy (2008) či Adagio & Furioso (2010).

Termíny koncertov Katarína Knechtová & Cigánski diabli Tour 2015:

4. februára – Prievidza
12. februára – Kežmarok
22. februára – Čadca
24. februára – Liptovský Mikuláš
25. februára – Prešov
27. februára – Považská Bystrica
28. februára – Michalovce
7. apríla – Levice
11. apríla – Sereď
18. apríla – Ružomberok
19. apríla – Liptovsky Hrádok
20. apríla – Poprad
22. apríla – Praha
25. apríla – Zvolen
27. apríla – Nové Zámky
28. apríla – Trnava
29. apríla – Topoľčany
4. júna – Senica

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarína Knechtová #koncertné turné #Cigánski diabli