Letné festivaly postupne ohlasujú svoje hviezdy

Anglický spevák Robbie Williams bude jedným z headlinerov maďarského festivalu Sziget, ktorý sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti.

03.02.2015 05:00
Robbie Williams Foto: ,
Britský spevák Robbie Williams vystúpi v auguste na maďarskom Szigete.
debata

Štyridsaťročný bývalý člen formácie Take That sa predstaví v úvodný deň festivalu, pričom pôjde o jednu zo zastávok jeho tohtoročného turné s názvom Let Me Entertain You.

Na prvý deň festivalu je v predaji 25-tisíc jednodňových vstupeniek, pričom prvých 10-tisíc kusov sa predáva za 59 eur, po ich vypredaní sa cena zvýši na 65 eur. Vstup na úvodný deň budú mať aj majitelia sedemdňových permanentiek, ktoré momentálne stoja 229 eur. Organizátori podujatia ešte v decembri zverejnili prvých potvrdených interpretov, ktorými sú Florence and the Machine, Subways, Alt-J, José González, Jamie Woon, Blasterjaxx, Awolnation, Fauve, Kadebostany a Babylon Circus.

Na český festival Rock for People, ktorý sa bude konať od 4. do 6. júna v Hradci Králové, príde aj americká kapela Limp Bizkit. Do Hradca Králové prídu tento rok aj Faith No More, Bastille, Hollywood Undead, Asking Alexandria a Red Fang.

Festival sa bude konať aj v Plzni pod názvom Rock for People Europe, a to od 3. do 5. júla ako súčasť projektu Plzeň 2015 – Európske hlavné mesto kultúry. Účasť na tomto podujatí už potvrdili Parov Stelar, Guano Apes, Bottled in England, De Staat, Gomad! & Monster, JoyCut, The Inspector Cluzo, Movits! a The Ting Tings.

Na 19. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne, vystúpi aj britské duo Heymoonshaker. Spevák a gitarista Andy Balcon a beatboxer Dave Crowe sa stretli v roku 2009 ako pouliční hudobníci na Novom Zélande. Neskôr spolu začali vystupovať vo Švédsku či Francúzsku a predstavili sa aj na britskom festivale Glastonbury, maďarskom Szigete či nemeckom Fusione. V marci 2013 vydali debutové EP Shakerism a v októbri potom ponúkli reedíciu Shakerism (Definitive Edition). Formácia by sa mala ukázať aj na festivale Colours of Ostrava, ktorý sa bude konať od 16. do 19. júla v areáli Dolných Vítkovic.

Účasť na Pohode už potvrdili aj Tiken Jah Fakoly, Roni Size Reprazent, Eagles of Death Metal, Young Fathers, Too Many Zooz, Les Ambassadeurs, Erotic Market, Fufanu, Bo Ningen, Kuenta i Tambu, Dyse, Monikino Kino, Vlasta Popić, Off! a Repetitor.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Sziget #Rock for People #letné hudobné festivaly