Hviezda Super Bowlu už o pár dní v Bratislave

Do Bratislavy príde jedna z najväčších hudobných produkcií. Aktuálne turné Katy Perry s názvom Prismatic World Tour k albumu Prism (2013) odštartovalo vlani v máji.

09.02.2015 14:00
Katy Perry Foto: ,
Speváčka Katy Perry počas vystúpenia na Super Bowle.
debata

Popová diva už svoju šou predviedla fanúšikom v USA, Kanade, Mexiku, ale aj na Novom Zélande či v Austrálii. Slovenskému publiku sa Katy Perry predstaví už 27. februára v bratislavskej Slovnaft Aréne. Prostredníctvom krátkeho videa odkázala fanúšikom v Európe, že sa na nich veľmi teší.„Už čoskoro k vám prinesieme s Prismatic World Tour svetlo a veľa farieb,“ hovorí Katy Perry. Techniku, kostýmy, rekvizity a scénu privezie 30 kamiónov.

Šou, ktorá očarila svet

Vystúpením v polčase 49. ročníka Super Bowlu – finále play-off NFL v americkom futbale chcela vraj Katy Perry dokázať, že je v súčasnosti najlepšou speváčkou na svete. Ťažko povedať, či sa jej to podarilo, ale rozhodne predviedla veľkolepú šou, kde v podstate ani tak nešlo o hudbu a spev, ale o celkový dojem z vystúpenia pop divy. Prepracované predstavenie uvedie speváčka hitov I Kissed a Girl, Teenage Dream či Part of Me aj v Slovnaft Aréne a fanúšikovia sa majú na čo tešiť.

Turné je považované za jedno z najlepších hudobných predstavení minulého roka a Katy Perry prirovnávajú k ikonám populárnej hudby ako Madonna či Michael Jackson. Produkčný manažér turné Jay Schmidt je v hudobnom biznise už 40 rokov a aktuálne koncerty americkej speváčky si ho získali. „Je to jedna z najlepších produkcií, akú som kedy videl,“ hovorí vo videu hudobného portálu Vevo Jay Schmidt.

Futuristické pódium pripomínajúce vesmírnu loď, množstvo kostýmov, veľkolepé svetelné divadlo a speváčka odhodlaná predviesť nezabudnuteľnú šou pre svojich fanúšikov vedú k predpokladom, že práve koncert Katy Perry bude jednou z najokázalejších hudobných udalostí tohto roka. Koncert je zložený zo siedmich sekcií – výrazne odlišných svetov, pričom speváčka vedie publikum cez rôzne časové pásma od minulosti, cez súčasnosť až do ďalekej budúcnosti. „Máme prizmatickú, starovekú egyptskú, ale aj neónovú sekciu, kde všetko žiari. Je to vzrušujúce a používame veľa remixov,“ prezradila v rozhovore pre magazín Rolling Stone Katy Perry, ktorá je zasvätená do detailov turné. „Každý koncertný deň, od momentu, keď vstanem, je len o príprave na večer,“ dodala speváčka.

Bližšie k fanúšikom

Kráľovná sociálnych sietí a taktiež najviac prehrávaná interpretka na You Tube, kde jej singel Dark Horses zaznamenal rekordných 800 miliónov pozretí, si je vedomá, akú veľkú úlohu zohrávajú v jej živote fanúšikovia. Preto sa snaží byť počas tohto turné k nim bližšie. Cez koncert sa s nimi fotí, podáva si s nimi ruky a je bezprostredná, čím získava sympatie fanúšikov po celom svete.

Speváčka v priebehu rok trvajúceho turné odspieva 130 koncertov v 90 krajinách sveta. Prismatic World Tour odštartovalo v Severnom Írsku a potrvá ešte do 14. mája, keď Katy Perry zakončí turné v thajskom Bangkoku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Katy Perry