Dlhoočakávaná novinka Faith No More vyjde 19. mája

Americká kapela Faith No More nazvala očakávaný album Sol Invictus. Novinka vyjde 19. mája a ponúkne desať skladieb.

11.02.2015 14:28
Faith No More: Sol Invictus Foto:
Faith No More: Sol Invictus
debata

Na štúdiovke, ktorá bude ich prvá od nahrávky Album of the Year (1997), pracovali v kalifornských Estudios Koolarrow a Vulcan Studios. Producentom Sol Invictus je basgitarista Billy Gould.

Formácia vydá album vo vlastnom vydavateľstve Reclamation Records, pričom o distribúciu sa postará značka Ipecac Recordings, ktorú založili Greg Werckman a spevák Faith No More Mike Patton. Zoskupenie už z novinky predstavilo skladby Motherfucker a Superhero.

Faith No More vznikli v roku 1981 v San Franciscu, pričom spočiatku sa volali Faith No Man. Do roku 1998, keď ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdioviek. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Epic, Falling To Pieces, Midlife Crisis či Easy. Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009. Jeden z prvých comebackových koncertov odohrali v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. Kapela sa tento rok ukáže na podujatí Rock for People v Hradci Králové a tiež na festivale Rock in Vienna, ktorý bude hostiť viedenský Donauinsel.

Tracklist albumu Faith No More – Sol Invictus:

1. Sol Invictus
2. Superhero
3. Sunny Side Up
4. Separation Anxiety
5. Cone of Shame
6. Rise of the Fall
7. Black Friday
8. Motherfucker
9. Matador
10. From the Dead

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Faith No More #Sol Invictus