Zomrel Steve Strange, hudobná ikona 80-tych rokov z kapely Visage

Vo veku 55 rokov zomrel spevák Steve Strange, líder známej kapely Visage. Dôvodom bolo podľa jeho manažmentu zlyhanie srdca.

13.02.2015 07:01
debata (2)

Hviezda hudobnej scény 80-tych rokov, ktorú najviac preslávil hit Fade to grey, zomrela v nemocnici v egyptskom Šarm al-Šajchu. Bývalí kolegovia z dnes už neexistujúcej formácie Visage uviedli, že sa cítia byť „zdevastovaní týmto nečakaným odchodom“ Strangea.

Ako uviedol pre BBC.com, Strangeov manažér a agent Pete Bassett, spevák ešte koncom minulého roka pracoval na knihe o módnych štýloch, ktoré priniesla éra New Romantic. „Vedeli sme, že má isté zdravotné problémy, ale nikto si nemyslel, že by to mohlo byť také vážne,“ komentoval. Speváka pritom v decembri hospitalizovali so silnou bronchitídou a nepriechodnými črevami.

Na sociálnych a mikroblogovacích sieťach už sústrasť vyjadrili mnohé známe hudobné osobnosti, Strangeovi súputnici či nástupcovia. „Bol veľkou súčasťou môjho života a bolí ma srdce z jeho odchodu,“ napísal na Twitter napríklad boy George, s ktorým tvorili Visage jeden z výrazných míľnikov hudobnej generácie 80-tych rokov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Visage #srdcový infarkt #Steve Strange