IMT Smile uvedú album komorným turné

Po úspešnom uvedení hudobno-tanečného projektu Made in Slovakia, ktorý vznikol v spolupráci skupiny IMT Smile s Lúčnicou, sa fanúšikovia kapely IMT Smile môžu tešiť na nový album a tiež koncertnú šnúru po Slovensku.

19.02.2015 07:00
IMT Smile Foto: ,
IMT Smile zavítajú so svojím jarným koncertným turné do desiatich slovenských miest.
debata

Turné odštartuje v Nitre už týždeň po vydaní nahrávky Na ceste 1979, ktorá sa dostane na pulty obchodov 13. marca.

IMT Smile stavili na lásku

Od posledného štúdiového albumu IMT Smile s názvom Rodina (2012) sa do éteru rádií postupne dostala pesnička S. O. S. a skladba ovplyvnená Táslerovými potulkami po USA Cesty II.¤triedy. Zvestovateľom nového desiateho albumu IMT Smile je aktuálny singel Pri tebe. Romantická skladba je osobným vyznaním lásky a hudobne aj textovo zodpovedá tvorbe IMT Smile z posledných rokov. „Pri tebe som ako ten strom, čo raz kvitne, raz lístie stráca. Pri tebe som v dobrom i v zlom, či si ľadová a či vriaca,“ spieva Tásler v refréne pomalej pesničky Pri tebe. Text ku skladbe napísal dvorný textár IMT Smile Vlado Kraus.

Líder skupiny Ivan Tásler prezradil, že singel Pri tebe je jednou z najosobnejších pesničiek, akú kedy spolu s Krausom vytvorili. „Vlado je IMT Smile. Je jeden z nás. Je až neuveriteľné, ako dokonale vie vyjadriť moje pocity bez toho, aby som mu čokoľvek naznačil. Opäť sa dostal ako keby do mňa,“ povedal Ivan Tásler, ktorý momentálne naberá energiu na koncertné turné cestovaním po Amerike. Môžme teda očakávať, že podobným smerom sa bude uberať aj celá nahrávka. Album Na ceste 1979 je desiatym štúdiovým albumom IMT Smile a symbolicky bude obsahovať desať skladieb, ku ktorým hudbu napísal práve Ivan Tásler.

Turné v komornom štýle

Na ceste tour sa bude odohrávať v komornejšej atmosfére, kvôli čomu sa kapela rozhodla uprednostniť priestory s menšou kapacitou. „Menšie priestory ponúknu fantastickú atmosféru a možnosť užiť si tento rock'n'rollový zážitok ako vo vlastnej obývačke,“ uvádza kapela. Turné po Slovensku sa skladá z desiatich koncertov, pričom pripravovanú novinku predstavia aj v Prahe a v Londýne.

IMT Smile vyrážajú na Na ceste tour 20. marca a šnúra potrvá do 30. mája. Fanúšikovia si budú môcť užiť prešovskú kapelu naživo v Nitre, Bratislave, Skalici, Banskej Bystrici, Prešove, Púchove, Hlohovci, Žiari nad Hronom a v Nových Zámkoch. Okrem toho IMT Smile vystúpia aj na Laser Feste v Košiciach a odohrajú tiež koncert na piešťanskom letisku v rámci festivalu Topfest.

V koncertnom repertoári IMT Smile sa so železnou pravidelnosťou objavujú ich najznámejšie hity z ich dosiaľ najúspešnejšieho albumu Valec ako Veselá pesnička, ktorú zvyčajne publikum odspieva bez pomoci samo, Ľudia nie sú zlí či Čo ak. Nahrávka pôvodne vyšla v roku 1998. Koncom minulého roka sa však dočkala remastrovanej reedície a v uplynulých dňoch vyšla aj v limitovanej vinylovej podobe. "Je to naša prvá platňa v histórii skupiny. Vždy to bol môj sen, vydávať albumy okrem klasických CD nosičov aj na vinyle,“ priznal Ivan Tásler.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #koncerty #IMT Smile