Britská kapela Blur sa vracia, po rokoch vydá album

Britská poprocková kapela Blur chystá veľký návrat. Koncom apríla vydá nový album, prvý po viac ako desaťročí. V júni okrem toho vystúpi aj na koncerte v londýnskom Hyde Parku, informovala agentúra AP.

23.02.2015 07:00
BLUR sziget Foto:
Ikony britpopu deväťdesiatych rokov sa vracajú.
debata

Blur boli v 90. rokoch považovaní popri formácii Oasis za jedných z hlavných predstaviteľov vtedajšieho britského popu, takzvaného britpopu. Posledný štúdiový album Think Tank im vyšiel v roku 2003.

Štvorica v zložení Damon Albarn, Graham Coxon, Dave Rowntree a Alex James oznámila, že jej nový album The Magic Whip (Čarovný bič) vyjde 27. apríla. Kolekcia bola čiastočne nahraná v Hongkongu a bola inšpirovaná politickými nepokojmi v čínskom meste a tiež výletom do Severnej Kórey. Jedna z piesní na novom albume sa volá Pyongyang (Pchjongjang).

Blur sa tiež chystajú 20. júna vystúpiť na akcii British Summer Time v Hyde Parku, kde sa okrem nich predstavia Taylor Swift, skupina The Who a Kylie Minogue. Naposledy sa dali znovu dohromady kvôli vystúpeniu na záverečnom ceremoniáli letných olympijských hier v Londýne v roku 2012.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Blur #comeback #pop-rock