Nohavica má v Bratislave takmer vypredané

Po dvoch rokoch od veľkého koncertu na hrade Červený Kameň prichádza Jaromír Nohavica opäť na Slovensko. Tentoraz so sériou bratislavských koncertov.

23.02.2015 12:32
Jaromír Nohavica Foto:
Jaromír Nohavica prichádza do Bratislavy so sériou šiestich koncertov.
debata

Čarovnú atmosféru, ktorá na Nohavicových vystúpeniach nikdy nechýba, si budú môcť vychutnať priaznivci českého pesničkára v kostole, v divadle, ale aj v tržnici. Záujem o Nohavicu reflektuje aj rýchly predaj vstupeniek.

Šesť koncertov na piatich miestach

Január patril tuctu pražských koncertov, vo februári Jaromír Nohavica odohral sedem koncertov v Brne, kde sa vstupenky vypredali rekordne rýchlo, za 20 minút, a v marci príde hudobník s dušou básnika do Bratislavy, kde odohrá šesť koncertov na piatich rôznych miestach.

Séria šiestich koncertov na miestach, z ktorých každé má svoju výnimočnú atmosféru, odštartuje 16. marca koncertom vo Veľkom evanjelickom kostole a posledný koncert sa uskutoční 21. marca v Istropolise. Ďalšie koncerty budú v Starej tržnici, v Divadle Aréna a špeciálny koncert pre študentov v Univerzitnom pastoračnom centre. Vstupenky na koncert v UPC je možné zakúpiť len osobne v Mlynskej doline.

Jaromír Nohavica je známy tým, že si dá záležať na výbere miest, kde vystupuje a ani v prípade šestice bratislavských koncertov nejde o náhodnú voľbu. „Jaromír Nohavica má rád miesta, na ktorých začínal: Mlynská dolina a jeho historické koncerty v klube UNIC, ale zároveň si rád vyskúša aj nové priestory, ako je Stará tržnica. V Divadle Aréna a v Istropolise už vystupoval a s odstupom rokov sa na dané miesta vracia. Výnimočná atmosféra bude aj vo Veľkom evanjelickom kostole, ktorý ma svoj genius loci,“ hovorí jeden z organizátorov Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

„V priebehu 5 dní sa predalo alebo je rezervovaných asi 3-tisíc vstupeniek z celkového počtu 5-tisíc lístkov, ktoré sú k dispozícií,“ prezradil Maruščák.

Predzvesť nového albumu

V komornej atmosfére sa diváci môžu tešiť na Nohavicove najznámejšie hity, ktoré väčšinou spolu s Nohavicom spieva svorne aj publikum, a nebudú chýbať ani úplne nové skladby z pripravovaného albumu. „Program je prierezom jeho vyše 30-ročnej hudobnej kariéry a sú doň zaradené skladby z raného obdobia: Darmodej, Cukrářská bossanova, ako aj pesničky z posledných rokov  a novinky, ktoré by sa mali objaviť na novom albume,“ prezradil organizátor. Počas dvojhodinového koncertu bude Nohavicu sprevádzať hudobný hosť – poľský akordeonista a klavirista Robert Kuśmierski. Ten hosťoval aj na Nohavicovej poslednej nahrávke Tak mě tu máš (2012) a v januári vydal debutový album Karuzela, kde sa nachádza aj dueto s Jaromírom Nohavicom Přivozska puť.

Nohavicov nový album patrí medzi najočakávanejšie nahrávky tohto roka u našich západných susedov. Jeho posledný prírastok bol totiž najpredávanejším albumom v Česku v roku 2012 a podobný úspech sa očakáva aj od novinky, ktorá by mala vyjsť, podľa informácií portálu Borova.cz, až na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #pesničkár #Jaromír Nohavica