Die Toten Hosen žiadali špeciálne nápoje

Špeciálne energetické nápoje si od organizátorov festivalu Hodokvas vyžiadala známa nemecká skupina Die Toten Hosen. Tá sa divákom predstavila počas prvého dňa festivalu. Ďalší nemecký hudobník Seňor Coconut, ktorý vystúpi dnes, chce podľa jedného z organizátorov Milana Prekopa zvláštny nástroj vibrafón.

19.08.2005 10:55
debata

Ďalšie osobité požiadavky interpreti organizátorom neadresovali. „Väčšinou je komunikácia s nimi veľmi príjemná,“ dodal Prekop. Prvú festivalovú noc počasie Hodokvasu prialo, ale poriadne sa schladilo. To spôsobilo, že väčšina z niekoľko desiatok predčasne unavených návštevníkov voľne spiacich pri pódiách sa stiahla do stanov. Niektorých spáčov však zobudili až členovia SBS, ktorí ráno „vyčistili“ areál. 

Poriadková služba zadržala aj niekoľko nožov, ktoré nie sú na festivale povolené. Objavil sa aj nervový plyn – kaser. Podstatne väčšie ťažkosti než zbrane návštevníkom spôsoboval miestami značne nerovný terén. Nezaobišlo sa to bez viacerých zranení nôh.

Dnes sa festivalové mestečko prebudilo do teplého rána. Organizátori už stihli vyčistiť dejisko koncertov od množstva plastových pohárov a krátko pred deviatou hodinou vítal „ranostajov“ hudbou nepretržite fungujúci reggae stan.

debata chyba