McCartney ohlásil najbližšie európske koncerty

Niekdajší člen britskej kapely The Beatles Paul McCartney prostredníctvom spoločnosti Inter Concerts ohlásil termíny európskej časti svojho turné Out There.

09.03.2015 08:00
Paul McCartney Foto: ,
Paul McCartney.
debata

Vystúpi v Británii, Francúzsku i na festivale v dánskom Roskilde.

Slávny skladateľ, spevák a gitarista začne európsku časť turné vo svojej krajine 23. mája, kedy zahrá v londýnskej O2 aréne. V máji zamieri aj do Birminghamu a do svojho rodného Liverpoolu, kde sa na prelome 50. a 60. rokov zrodila najslávnejší poprocková formácia všetkých čias.

V prvej polovici júna McCartneyho očakávajú fanúšikovia v Marseille, Amsterdame a Paríži, v prvej polovici júla potom v škandinávskych krajinách Dánsku, Nórsku a Švédsku. Na 4. júla má naplánovaný koncert na hlavnej scéne festivalu v Roskilde.

Sedemdesiatdvaročný McCartney ešte pred európskymi koncerty zavíta do Japonska a Južnej Kórey. V júni má tiež vystúpiť na festivale Firefly Music na východnom pobreží Spojených štátov.

Počas trojhodinových koncertov chce McCartney čerpať tak z repertoáru The Beatles a svojej skupiny Wings, tak aj zo svojich sólových projektov. Zatiaľ posledný album New vydal v roku 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Paul McCartney #koncerty